12voltos töltő hogyan lehet 16.6 voltos?
Egy töltönek nincs kapacitása, inkább mA lesz az.
Terhelve kell megmérni, miközben a neki előírt akkut tölti.
mihez való?
az 500mah mi akar lenni?
A 12V-os akkukat nem 12V-al kell tölteni hanem többel. Meg ha üresjáratban méred a töltőt akkor még többet fog mutatni. A 16V kb reális.
"Előzmény:
A kérdésre írt válaszod: 12voltos töltő hogyan lehet 16.6 voltos?
"Egy töltönek nincs kapacitása, inkább mA lesz az. Terhelve kell megmérni, miközben a neki előírt akkut tölti."
Az üzenet:
Már hogyne lenne.Akkor 12v töltő miért nem jó a 15 voltos hajvágóhoz?"
Akkor itt válaszolok, mert nem tudom, mi szükség volt ezt privátra vinni.
A kapacitás nem tartozik a töltő jellemzői közé. Ellenben a feszültség és az áramerősség igen, illetve a teljesítmény, ami az előző kettő szorzata.
A kapacitás az akkumulátor jellemző adata.
A hajvágós baromság nem tudom, hogy vág a témába.
Azért mutassa a többet, amit a másik válaszoló is, meg én is leírtunk, megfelelő terhelésen fogja tartani azt a feszültséget, ami az akku töltéséhez kell, és ami mindig magasabb kell legyen az aksi kapocsfeszültségénél.
Az 5 voltos töltő meg azért mutassa az 5 voltot, mert elektronikusan annyira van belőve, ami egyébként még mindig több az akku névleges feszültségénél, ami 4,7V.
Ne gondolkozz ilyeneken, hidd el, nem neked való.
Az alapján ami rá van írva!
Megnézed a hajvágód rég töltőjét hogy mi van ráírva.
Teszem azt 12V 500mA
A neten keresel ugyanilyent. Az nem baj ha az áram nagyobb.
Illetve fontos megnézni hogy milyen jelölés van a fesültség mellett. Egyáram vagy váltóáram. Ez is legyen olyan mint a régin
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!