Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Miért fogyaszt kétszer annyit...

Tamas3791 kérdése:

Miért fogyaszt kétszer annyit mint kellene az izzó?

Figyelt kérdés

12V rendszeren van 2db 21W és egy 10W izzó

Az ha falusi aggyal számolok 52W ami 4,3 Amper lenne

Viszont a mérő 7-8 Amper között mutat. Most vagy a mérő rossz, vagy én hibáztam valahol. Az izzók amúgy világítanak rendesen, semmi probléma velük

2022. jan. 30. 14:17
 1/6 anonim ***** válasza:
40%
Fogyasztás az nem A, hanem Ah, te áramfelvételt mérsz
2022. jan. 30. 14:41
 2/6 anonim ***** válasza:
86%

#1: Ez igaz, de teljesen irreleváns, nem válasz a kérdésre.

Jól számolsz, ha párhuzamosan vannak kötve akkor a névleges teljesítményük összege 52W lenne, ami 12 Volton 4,3˙ Ampert jelent. Ha már világítottak az izzók legalább 10 órát és még nem égtek ki, akkor valószínűleg nem folyik át ennél jelentősen nagyobb áram. Én műszer hibájára gondolnék. Vagy hogy nem a ráírt teljesítményűek az izzók. Ez elég ritka, ekkora eltérésnek nem szabadna lennie. Nincs kéznél egy ellenállásod amit be tudnál rakni a körbe valahova? Mert ha az ellenállás értéke ismert, akkor csak meg kell mérni a rajta eső feszültséget, amiből ki lehet számolni az áramerősség nagyságát.

2022. jan. 30. 15:14
 3/6 anonim ***** válasza:
56%
Miről vannak táplálva? Mivel mértél?
2022. jan. 30. 15:45
 4/6 Szirty ***** válasza:
9%

"Fogyasztás az nem A, hanem Ah"

Nézd csak mit írnak az Ah-ról!

[link]

2022. jan. 30. 15:56
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, közben kértem kölcsön egy másik multimétert az jól mérte a dolgot, szóval a helyes megfejtés a műszer hiba :D
2022. jan. 30. 19:57
 6/6 anonim ***** válasza:

„Fogyasztás az nem A, hanem Ah”

#1: Ez igaz, de teljesen irreleváns, nem válasz a kérdésre.

1-es és 2-es nem igaz!

A fogyasztás mértékegysége a gyakorlatban: kWh.

2022. jan. 30. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!