Mitől “okos” egy eszköz? Ez valami magyar specialitás?
Angolban meg németben vagyok otthon, de sosem hallottam, hogy “schlau” vagy “clever” lenne az eszköz. Csak simán smart. Miért találták ki, hogy ez pint az okos? Persze, valami 28. szinonimaként benne van a szótárban, de én inkább ilyen praktikus, ügyesként ismerem.
Vagy ez olyan mint a Fuckup with marmalade?
Kérdező, akkor most nagyon meg fogsz lepődni!
És akkor még meg sem kellett erőltetnem magamat.
"honnan ered az okos szó"
Nem tudom sikerült e elolvasni a kérdést, esetleg megérteni, de a kérdés úgy szólt, hogy most feljebb kukkantok picivel, hogy Mitől okos egy eszköz, és nem az, hogy honnan ered. Facepalm.
22 de ügyi vagy. Hogy csináltad?
Elképzelem, ahogy az akadémián a nyelvészek tanakodnak, hogy ugyan mi lenne a legjobb hivatalos kifejezés, erre valamelyiknek megvillan a villanykörte, hogy kérdezzük meg Gurglinénint!
Éd láss csodát, Gurglinéni feldobta, hogy az csak okosat jelenthet. Ezután konszenzussal megszavazták, hogy ez lesz a helyes megoldás, majd kimentek az udvarra elégetni az Oxford szótárakat.
Ugye akkor téged lehet smart guy-nak nevezni, nem veszed zokon?
Nem elsődleges jelentés. Kb. annyi köze van a smartnak a cleverhez, mint a rafináltnak az okoshoz. Valahol hasonló, de nem az.
Ha angol német szótárban nézem, ott is valami 5. helyen van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!