Mitől “okos” egy eszköz? Ez valami magyar specialitás?
Angolban meg németben vagyok otthon, de sosem hallottam, hogy “schlau” vagy “clever” lenne az eszköz. Csak simán smart. Miért találták ki, hogy ez pint az okos? Persze, valami 28. szinonimaként benne van a szótárban, de én inkább ilyen praktikus, ügyesként ismerem.
Vagy ez olyan mint a Fuckup with marmalade?
12 miből gondolod, hogy hanyatt vágtam magam?
Írtam is a kérdésben, hogy a leo.org-szerint valami 28. szinonimája az okos. Nem tudom a szomszéd országok hogy vették át, csak feltűnt, hogy a németek sem mondanak sem schlau-t sem klug-ot.
A smartphone németül is smartphone. Meg minden ami Smart, siman az angol kifejezést használják. Viszont ha megnézed a smartwatch Wikipédia eintrag-jat, akkor ott schlaue Uhr-ként van definiálva.
Szóval gondolom annyi a különbség, hogy Magyarországon szeretik ha mindenre van külön egy magyar kifejezés, ezért lefordították.
Nem is nevezik úgy, Smartphone, Smartwatch, Smart TV, stb. Nem használják. De így definiálják.
Magyarországon meg szeretik lefordítani az idegen szavakat, kifejezéseket és így az okos szó került a köztudatba.
14: szerintem olyan kérdést tesz fel, amilyet akar. Ez egy kérdezős oldal.
Nem hinném, hogy te fogod megmondani, hogy milyen kérdést tegyen fel.
A kérdés valid, a legtöbb miért kérdés is az.
Mi az, hogy senkit nem zavart? Egy kérdés feltevése "zavarás"? :D Esküszöm nem értem az ilyen okoskódokat mint te. És milyen alapon beszélsz ~10millió ember nevében?
Nem ő az egyetlen, akiben felmerül ez a kérdés, és szerintem joggal:
Egyébként miért "korlátolt" a korlátolt felelősségű társaság (kft.)? Ez is hasonló kérdés, és erre van válasz is. Korlátolt a lépcsőház szokott lenni, nem a felelősség... :)
Legfelsőbb bíróság. "legfelsőbb" valami vagy felsőbb, vagy legfelső. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!