Ha crypto-val veszek a neten psn store kártyát (bitrefill.com) azután kell adózni vagy az olyan mintha nem lett volna fiatra váltva?
Figyelt kérdés
2022. jan. 12. 21:35
A kérdező szavazást indított:
adózni kell utánna
nem kell adózni
4 szavazat
1/10 anonim válasza:
Nincsenek kiskapuk. Veszel belőle valamit, tehát realizálsz, tehát adózni kell. Mindig jön valaki, aki megpróbál ilyenekkel okoskodni, aztán rájön, hogy DE IGEN, adóköteles.
2/10 A kérdező kommentje:
nem okoskodni akartam csak neten nem találtam semmit erről de köszi akkor :)
2022. jan. 12. 22:21
3/10 anonim válasza:
Nem rád gondoltam, hanem azokra, akik az ilyen kérdések alatt megjelennek és úgy gondolják, hogy hozzáértők, és hülyeségeket ajánlgatnak :)
4/10 anonim válasza:
Mivel szolgáltatást veszel a kriptón ezért adóköteles.
Egy elég jó ökölszabály: ha értéket veszel ki a kriptovilágból, az emeli az adóalapodat, ha értéket teszel bele kívülről akkor az csökkenti. Az "érték" lehet fiat pénz, szolgáltatás, termék, bármi, ami nem kriptó.
5/10 anonim válasza:
A kripto pénz nem adóköteles tehát nem kell adózni utána. Csak akkor kell ha fiat pénzre váltod (Forint,Euro,USD, etc.) és kiutalod a bankszámládra. Mégis mi után kellene adóznod? Azután, hogy 60 euróért vettél egy psn cardot bitcoinnal? A sok okostojásnak meg csak annyit, hogy nézzenek utána mielőtt hülyítenek olyat aki nem ért hozzá.
7/10 anonim válasza:
Igaza van a 3-as és az 5-ös hozzászólónak is. Az igaz, hogy adózni kellene utána mivel realizálás történt, DE a kutyát nem fogja érdekelni az, hogy te az interneten vásároltál magadnak valamit. Eleve rálátása sincs a NAV-nak ezekre a dolgokra. Nyilván ha telket,házat,autót vagy nagyobb értékű dolgot vennél amivel el kell számolni akkor már más a leányzó fekvése. De ilyen esetben már úgyis könyvelőhöz kell, hogy fordulj, mert nagy értéket vásárolsz akkor azt be kell mutatni, hogy fehéren szerezted nem pedig úgy, hogy eladtál 2 kisovodást a dark weben.
8/10 anonim válasza:
7-es vagyok.
Még annyit hozzá fűznék, hogy G2A-n 2 éve fizetek bitcoinnal. Közel 500k értékben vettem mér játékokat. Nem lesz belőle semmi gáz nyugi :)
9/10 anonim válasza:
5-ös: két külön dolog, hogy 1, adóköteles, viszont 2, az adófizetési kötelezettséget könnyen és viszonylag kis kockázattal el lehet kerülni ebben az esetben. Remélem érted, hogy mi a kettő között a különbség.
10/10 anonim válasza:
Ez kb olyan mint a borra való.Ha adsz adsz ha nem akkor nem. Ha leadózod leadózod ha nem akkor nem. Senki nem tehet ellene semmit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!