Ma vettem Macbookomhoz egy új töltőt, mert a régi tönkrement. Mikor bedugtam az elosztóba nagy narancssárga fénysugár jött ki onnan. Azóta szépen tölt, nincs baja. Csak most majd nem merem kihúzni onnan. :D ez miért történhetett? Az előző sosem csinálta. A hajszárítóm is csinált már néha ilyet, de nem ekkorát.
Az elektronika alapjait feszegeted, és nem is tudsz róla :) 7-es tananyag.
2021. nov. 20. 11:44
2/17 A kérdező kommentje:
Ezer éve voltam hetedikes, ráadásul egy olyan nő vagyok aki nem sokat ért az ilyen kütyükhöz, ha annyira hetedikes, elmagyaráznád?:D
2021. nov. 20. 11:45
3/17 anonim válasza:
Semmi bajod nem lesz, ez normális fényjelenség. Legközelebb előbb csatlakoztasd a töltőt az elosztóba, és csak utána a falba.
2021. nov. 20. 11:53
4/17 anonim válasza:
Amikor csatlakoztatsz vagy leválasztasz egy fogyasztót, akkor szikra keletkezik. Ennek mértéke a fogyasztó jellegétől, teljesítményétől függ. A töltőben az egyenirányító után van egy kondenzátor. Bedugaszoláskor, attól függően, hogy a szinuszhullám melyik helyzetében történt a csatlakozás (ezt nem tudod befolyásolni) egy pillanatra viszonylag nagy áram folyik, ez okozza a szikrát. Csatlakozás előtt ez a kondenzátor töltetlen, ennek feltöltésekor keletkezhet szikra. Ennek csökkentésére egy kis értékű ellenállás szolgál, amely ezt a bekapcsolási áramot korlátozza.
2021. nov. 20. 11:58
5/17 anonim válasza:
„Legközelebb előbb csatlakoztasd a töltőt az elosztóba, és csak utána a falba.”
Akkor meg a „falba” csatlakozásnál fog szikrázni, de mindegy, ebből nem lesz probléma.
2021. nov. 20. 12:00
6/17 anonim válasza:
A 4-es válaszoló úgy magyarázta el neked a dolgokat, hogy te is megértsed. Egyébként szerintem azért dobtuk össze a taníttatásodra a pénzt, hogy haszna legyen.
Láthatóan nem lett. Annyi eszed volt, hogy vettél egy túlárazott szemetet, ráadásul még toporzékolsz is mellé, amikor elmondjuk, alap dolgokat nem értettél meg a világból.
Tényleg hetedikes tananyag.
Látod, ennyit érsz.
2021. nov. 20. 12:01
7/17 anonim válasza:
Van ez így.
2021. nov. 20. 12:07
8/17 anonim válasza:
Szálljatok már le a magas lóról kerti csicskák.kik vagytok ti hogy másokat minősítgettek egy kérdés alapján?
Lássuk szép sorban hogy miket tudtok felmutatni a,mi is a kioktatásotok alapja.jöhet bármi.
2021. nov. 20. 12:10
9/17 anonim válasza:
8#
Igazad van, a kérdező azért tette fel a kérdést, mert nem tudja mi a magyarázata ennek a jelenségnek és tart tőle, hogy valami baj lehet belőle. Miért kellene mindenkinek – főleg, aki nem elektromossággal foglalkozik – tudnia erre a választ? Azért, mert a kérdező nő, és nem ért ezekhez a dolgokhoz, egyáltalán nem kellene őt lenézni.
2021. nov. 20. 12:22
10/17 anonim válasza:
11: annak örülj, hogy pont az ilyen gyökerek miatt te intellektuális fölényben érezheted magad.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!