Szikrázhat ennyire egy új szénkefe?
Egy végletekig lerúgott Makita 8450-es ütvefúrót sikerült feltámasztanom. Új állórészt, új irányváltós kapcsolót, és egy pár új gyári szénkefét kapott.
Balra indítva kis szikrázással hibátlanul üzemel (bár kissé szokatlanul vonyít), de jobbra forogva bizonytalanul tartja a sebességet, és nagyobb kakaónál az egyik kefe okádja a szikrákat.
Annyi lenne csak, hogy még nem koptak a helyükre?
Kommutátor közöket kikellene tisztítani, sokat számít.
A rugó elég erős, és a kefe nem lötyög a kefetartóba?
Egyáltalán nem természetes.
Be fogja égetni az egészet így.
Az első kettő választ hagyd figyelmen kívül....
Valahol a harmadik válaszadó jár közel az igazsághoz...
A négyes tuti..
Tudod a elektromos kéziszerszámgépek javításánál is a leglényegesebb művelet a hibafeltárás.!
Vajon mi alapján cseréltél állórészt (miért nem forgórészt vagy mindkettőt) ?
Kedves 5-ös!
Ezt a gépet félredobva találtam egy telephelyen, úgy gondoltam, jó lesz tapasztalatgyűjtésnek. Minden alkalmat megragadok, hogy barkács témában tanulhassak valamit.
A gép zúgott, de nem indult el.
Az állórész már külsőre rosszul nézett ki: égésnyomok a műanyagon, a huzalozás lakkozása megolvadt.
Végigmértem az álló- és a forgórészt is, utóbbin eltérést nem tapasztaltam.
A szikrázás egyébként szinte teljesen megszűnt a kefetartók megigazításával. Egy-egy gumifoglalatban ülnek, abban mozdultak el.
ötös vagyok...Kedves kérdező !
Persze, szinte teljesen megszünt.
Tehát akkor sima szerelési hiba volt?
Az álló és forgórészek "kimérésére" van néhány jól bevált, de sajnos nem 100%-os módszer. Valahogy a szavaidból úgy tűnik hogy te más, saját mérési szisztémát alkalmaztál.
Ja és a kapcsolót is kicserélted, miért is ?
Nagyon úgy tűnik, hogy csak sima szerelési hiba volt.
A kapcsolót azért cseréltem, mert az irányváltó végleg megszorult, és mivel egy öntvényről van szó, csak egyben cserélhető a kettő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!