Tulajdonképpen miért vesznek az emberek okosórát?
Ha jól értem, az az alapja, hogy egy kijelzőn mutatja az időt. És az okosságától függően tud egyéb dolgokat, a legokosabb órák a telefonhoz hasonló funkciókat látnak el. (Ezen kívül mér pulzust -azt is persze messze nem orvosi pontossággal- amit speciel a telefon nem tud.)
A kérdésem, hogy miért van szükség egy ilyen készülékre az ember csuklóján, ha a zsebében úgyis ott a telefon?
Ez esküszöm nem "boomerkedős" észosztás, hogy fuj mai technológia és fuj mai fiatalok, hanem egy őszinte kérdés.
Hát én vettem egyszer egy huawei okosórát, a telcsim mellé. Sokat járok sétálni, kirándulni, kiváncsi lettem volna a megtett távra, időre, stb. De nem nagyon mutatta jól. Nem volt kényelmes, nem szerettem meg. Kérte egy ismerősöm, mert ő is akart egyet, de elötte kipróbálná, hát ő is lemondott róla.
Amúgy nekem a telefonom is gagyi ilyen téren. Múltkor egész délután kirándultunk, utána be a városba nézelődtünk még kicsit, meg vacsiztunk. Kiirta, hogy 13000 lépés, és 41 perc séta 😀😀
Nekem sportoláshoz kell. Mutatja a pulzust, elégetett kalóriákat számít, stb...
Jobbakban GPS is van, így nem kell nálam lennie a telefonnak az útvonalmöbetéshez, vagy ha éppen nálam van, akkor nem azt meríti le.
Sehova nem kell bevinnem a telefont, mégis használhatok kb bármilyen funkciót. Ez kifejezetten jól jön egy strandon, vízparton, fürdőben. De például kalandparkba is, mert ugyanúgy rögzít mindent, de nem kell attól félnem, hogy az első fa lezúzza a telefonom.
Nekem jól jön a stressz figyelés is, mert tudom, mikor kell kicsit megnyugodnom ha olyan a nap. Én az órával is fizetek, nem kell semmit előpakolászni, csak odaérintem és kész. Sokkal gyorsabb és biztonságosabb.
Ismerősöm a rendszeres sporthoz is használja, én ahhoz lusta vagyok, de a pulzus figyelése jól jön ilyenkor, plusz elég pontosan mér, így jó adatokat kap az ember. Ráadásul szeretem azt, hogy vezetés közben könnyen fellehet venni róla a telefont, plusz látom, hogy ki és mit írt messengeren, így eltudom dönteni, milyen hamar kell rá válaszolni.
Félreértetted.
Nem mindenkinek van rá szüksége, és nem mindenki vesz.
Nekem sincs.
Akinek van, az is különféle okokból viseli.
Tetszik a külseje, használja a funkcióit, stb.
Pl a párom többek közt azért szereti, mert az ébresztés funkció csöndesen épreszti a csuklóján, úgy hogy minket nem zavar meg vele, észre sem vesszük. Emellett sport célokat is szolgál (sportol, használja és hasznosnak tartja a sporttal kapcsolatos funkciókat, annak ellenére hogy nem kalibrált etalonról van szó), és amikor dolgozik, és hívják, a telefonja a táskájában lenémítva, hogy ne zavarjon, csak rápillant az órájára hogy ki keresi. Ha nem fontos, akkor később foglalkozik vele. Meg ilyenek.
A kollégámnak is van, sőt a családot is felszerelte vele.
A gyereknek mobil helyett az van a csuklóján, nem hagyja el az iskolában, a tanárok nem veszik el, nem lehet rajta facebookozni, de tud üzenni, látja a helyadatokat hogy mikor ért az iskolába, vagy indul haza, be van állítva értesítés rá ha az iskola körzetét elhagyja. Irányítja vele otthon az okos cuccait, zene világítás, fűtés, egyebek.
Vannak a tiédtől eltérő szempontok is, amit nem feltétlenül kell megértened ahhoz hogy működjenek.
Én is hülyeségnek tartottam több okból, de volt a Huaweinek egy akciója, ahol okosmérleggel együtt adtak Band 6-ot (ami elsősorba aktivitásmérő) kb 20 ezerért, nekem meg közelgett a születésnapom, mondom, miért ne, ennyiért sosem fogok így kapni :D
És utána jöttem rá, hogy amúgy tök jó dolog.
Nekem folyamatosan rezgőn van a telefonom, mert nem szeretem, ha csörög, és előfordult, hogy vagy nem éreztem a zsebemben, vagy nem láttam, hogy rezeg mellettem, de az óra akkor is jelzi a hívást, ha wc-n vagyok, és akár ki is tudom nyomni a hívást.
Sokkal kényelmesebb azon megnézni az időt (akár egy rendezvény közben is), mint mindig görcsölni, hogy a szűk zsebemből előkapjam a telefonomat.
Tetszik, hogy mutat mindent: pulzust, stressz szintet, véroxigént, méri az alvást, lépésszámot, kalóriát.
Health alkalmazással párosítva, a telefonról elindítva útvonalat is rögzít mondjuk túrázás, vagy futás, vagy biciklizés közben.
Ezek számomra tök motiváló dolgok, és elég hamar meg is szoktam, hogy a kezemen van.
Szóval számomra semmiképp sem menőzésből kellett, és nem is adnék ennél több pénzt egy okosóráért, viszont ennyiért megérte :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!