Házon belüli áramszünetet idézek elő a főbiztosító lekapcsolásával. Visszakapcsoláskor - feltételezve , hogy előtte minden elektromos fogyasztót lekapcsoltam - hogyan tudom ellenőrizni, hogy van -e áram, és az elektromos eszközök működőképességét?
Az eszközök működőképességét sehogy. A dugaljban a feszültség meglétét fázisceruzával. Ha az nincs, gondolom multiméter sincs.
Egyvezetékes akusztikus fáziskeresőt nem javaslom...
(Mucsi villanyt szerel... "na ezért nem veszek fázisceruzát, mert Zoli bátyád mindig megtalálja a fázist)
Köszönöm a válaszokat (különösen #10-től)!
Lidlipú ez a kérdés egy ötletbörze. A valódi kérdésem: ha valami blokkolja a sejtek apoptózisát, hogyan tudom az apoptózisra való képességük visszaállítását célzó kísérleteket úgy ellenőrizni, hogy ne váltak ki náluk apoptózist?
Mivel nem vagyok virológus, analóg jellegű kérdést tettem fel.
"...bekapcsolása nélkül értendő azok működőképességének ellenőrzése"
A hajsütő vas működőképességét egy ellenállásmérővel tudod ellenőrizni.
Az LCD TV működőképességét nem. És máshogy se nagyon hacsak nem szeded alkatrészeire és ellenőrzöd őket külön-külön (de az LCD panellel, mikrovezérlővel, stb meggyűlhet a bajod még így is).
Mindkettő "elektromos eszköz" de ezen kívül szinte minden szempontból fényévekre van egymástól.
Milyen párhuzamot tudnál vonni a fenti tény és az apoptózisos problémakör között?
Köszönöm Szirty! Igyekszem majd megtalálni a hajsütővasat (ha rájöttem, mi is az 😉), valamennyit segítettél.
Kicsit hasonló a párhuzam, mint az AIDS esetében: 40 év alatt kidolgoztak antivirális inhibitorokat, kémiailag blokkolták az Hiv kötési pontját (ha jól emlékszem CCR5-G32), utóbbi kicsit az esemény utáni tablettákra emlékeztet, alkalmazási tekintve.Megfelelő gyógyszeres kezeléssel Hiv fertőzöttként akár 50 évig is elélhetsz. Majdnem teljesen feltérképezték, hogy mit és hogyan csinál a szervezetben (lásd. Wikipédia - Hiv vírus).
Csak éppen a Hiv legelső lépését a megfertőzni kívánt szervezetben nem találták még meg.
Ahhoz ismerniük kellene a vasaló-ellenállás párhuzamot. A vakcinálás (nem a gyógyítás!) előfeltétele, hogy ezt az első lépést blokkolják. Ebben az esetben tudom, hogy mi a vasaló.
Az apoptózisnál még nem. De legalább (neked is köszönhetően) azt tudom, milyen jellegű dolgot kell keresni. Kösz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!