Hogyan tudnék egy 60W-os égőt egy 220-240V-ról üzemelő eszközzel (egy több, mint 60 éves rádió) sorba kötni? Kérjek boltban hozzá foglalatot, amihez utána szabadon blankolt vezetéket tudok passzintani?
" Na látod, megy ez neked, mármint a nemgondolkodás. :) "
Na mire megírtam,hogy megnyugodj,,addigra már lelőték a poént...
Amúgy meg a kérdező is próbálni szeretne,kismegszakító lecsapkodás nélkül.
Erre ez egy jó/és mások által is bevett megoldás,és nem kéne
itt feleslegesen lebeszélni,holmi apró elhanyagolható dolog miatt..
Neki segítsél,és ne másokat fárassz inkább !
“ Na látod, megy ez neked, mármint a nemgondolkodás. :)”
Ezt benézted öreg, mert 1-est nem én írtam. Gondolom számodra újdonság, hogy többen is vagyunk itt, és másnak is van 4 pipája az anonimok közt. (Többek közt neked is)
De ehhez már gondolkodnod is kellett volna nem? Szóval mindenki a saját háza előtt! 😉
" Hol írta, hogy próba miatt kell? "
Gondolkodj, ez a szakma.
"Kérjek boltban hozzá foglalatot, amihez utána szabadon blankolt vezetéket tudok passzintani?"
Igen, ez egy igazi szakmai megfogalmazás. 🤣
" Kérjek boltban hozzá foglalatot, amihez utána szabadon blankolt vezetéket tudok passzintani? "
Igazából,ha tartósan szeretnéd,akkor még állólámpát is vehetsz hozzá,és levágod a villás dugeszját.
Ha meg csak rádiót prózálsz,akkor még a szigszallag plusz blankolt vezeték kombó is megteszi a villany körtére,kizárólag szőnyegen ülve törökülésben végezhető művelet.
"Max az izzónak a nemlineáris ellenállása okozhat torzulást a trafón"
Hát... nem max. :D
19#
Igazad van, de, ha sorosan kapcsolja a rádióval, akkor az izzóra a névlegesnél kisebb feszültség kerül, ezért az ellenállása kisebb, mint 230 V-on lenne. Pontosan nem is lehet meghatározni, csak méréssel, hogy így mekkora feszültség lesz az izzón és a rádión. Az AR612-es teljesítményfelvétele kb. 60 W, ha ezzel sorosan kapcsolnak egy 60 W-os izzót, akkor nagymértékben lecsökken a rádióra jutó feszültség. A fő probléma ez, nem az, amin itt veszekednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!