Hogyan tudnék egy 60W-os égőt egy 220-240V-ról üzemelő eszközzel (egy több, mint 60 éves rádió) sorba kötni? Kérjek boltban hozzá foglalatot, amihez utána szabadon blankolt vezetéket tudok passzintani?
Figyelt kérdés
2021. aug. 14. 04:09
1/24 anonim válasza:
Nem tanácsolnám. Elrontja a transzformátoron a szinuszt.
3/24 anonim válasza:
Erre én is kíváncsi lennék, mert nem jöttem rá.
5/24 anonim válasza:
" Elrontja a transzformátoron a szinuszt. "
Áruld már el légyszi,hogy egy rezisztív eszköz egy transzformátorral sorba-kötve,hogyan rontja el a szinuszt ?
Még,ha kondenzátort kötne sorba vele,azt megértem...
7/24 anonim válasza:
" Gondolkodj, ez a szakma. "
Ne is erőltesd magad akkor !
Kérdező figyu !
A nagy PA végfokok javításánál is hibakeresés közben szoktunk tenni izzót a végfok toroid trafója elé,hogy ne legyen nagy durranás ha valami nagyon nem stimmel..
Szóval te is nyugodtan ráteheted,a próba elejéig.
8/24 anonim válasza:
“Még,ha kondenzátort kötne sorba vele,azt megértem...”
Az alakját még az sem. Csak amplitúdóban meg fázisszögben változtat, függően a rezonanciafrekvenciától. Az alakját szerintem csak a nemlineáris elemek változtatják.
9/24 anonim válasza:
Na látod, megy ez neked, mármint a nemgondolkodás. :)
10/24 anonim válasza:
Max az izzónak a nemlineáris ellenállása okozhat torzulást a trafón,de ez próba üzemben nem lényeg..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!