5G Sebességet kibocsájtó router az káros lehet?
Figyelt kérdés
2,5 és 5Ghz-n üzemel a router amit ma hozott a T-mobile. Nos ma bekötötték a jobb netet és szuper mert 1000mb/s a sebesség és a letöltés 50mb környéke szóval sokkal jobb mint az 1,5mb-es letöltés. Na de ez káros lehet szerintetek? Sok rossz hírt olvastam az előbb hogy madarak hullottak le meg ilyenek, oké egy torony azért sokkal erőseb jelet sugároz de a router is itt a szobában rám nézve káros lehet?2021. aug. 12. 19:30
1/14 anonim válasza:
Az alacsony frekvenciás rádió sugárzás egyáltalán nem veszélyes, csak a 2,45 Ghz frekvencia, de azt nem használják nyilván, csak mikrohullámú sütőnél, amit le is védenek Faraday kalitkával.
2/14 anonim válasza:
Amit mondasz madár elhullást az egy nagy kamu volt: [link]
3/14 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors válaszokat. Nem vagyok félős meg semmi csak érdekelt mert néztem a sebességet teszteltem és ráakadtam a cikkekre amik szerint káros xd.
2021. aug. 12. 19:46
4/14 anonim válasza:
Már a kérdésben kevered az 5G-t és az 5GHz-t, ami két teljesen külön fogalom. Tehát.
5/14 A kérdező kommentje:
#4 Azt leírnád hogy akkor az mire vonatkozik? Én azt hittem hogy az a router frekvenciája amivel tudja szórni a jelet, azaz 5ghz gyorsabb de instabil és rövid távon hatásos a 2,5ghz pedig nagyobb táv stabilabb és sűrűbben szórt sugárzás. Vagy nem? De ha nem írd le mert érdekel a téma már most xd
2021. aug. 12. 19:56
6/14 anonim válasza:
Szia!
Semmi gondot nem fog okozni.
Az már más kérdés, hogy az eszközeid mennyire támogatják.
7/14 A kérdező kommentje:
Csak a laptopom képes fogadni ekkora sebbességet, a tobbi mind 4g
2021. aug. 12. 20:07
8/14 anonim válasza:
Csak annyi bajt okozhat mint a zsebben hordott telefon kb, elhanyagolható.
9/14 A kérdező kommentje:
Köszi srácok
2021. aug. 12. 20:38
10/14 anonim válasza:
„Az alacsony frekvenciás rádió sugárzás egyáltalán nem veszélyes”
A routerek általában 2,4 GHz-en és 5 GHz-en működnek:
Ezek szerinted alacsony frekvenciák? Mi az, hogy alacsony frekvenciás rádió sugárzás? Alacsony frekvencia a hálózati frekvencia, a rádió sugárzás nagyfrekvencián történik. Egyébként a rádiófrekvenciát más szóval nagyfrekvenciának mondják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!