Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Vezetékes internet sebessége...

Cincel kérdése:

Vezetékes internet sebessége mitől függ?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Az érdekelne engem, hogy elő vagyok fizetve 50Mbps sebességű vezetékes internetre, viszont routeron nem jön át ez a teljesítmény csak 20-24Mbps, ezzel ellentétben az 5Mbps feltöltési sebesség viszont teljesen átjön. Ez azért is furcsa nekem, mert szüleimnél a mikruhullámú 30-as internet esetében lejön nekik a max teljesítmény ugyan azon a routeren.

Kérdésem az volna hogy lehet ez az óriási különbözet? Lehetséges olyasmi hogy a szolgáltató (Vidanet) szándékosan adott olyan eszközt amivel ezt korlátozhatja?

2017. dec. 29. 16:56
 1/4 anonim ***** válasza:
Én is Vidanetes vagyok. Sztem eszükbe sem jut ilyesmi. Tudom, hogy nem szokás, de csak dicsérni tudom őket. A helyedbe átnézném a csatlakozóimat. Hajlandóak a lazulásra. Nekem 30 Mbps helyett 32,8 jön, és a feltöltés 7,6 Mb
2017. dec. 29. 17:52
 2/4 A kérdező kommentje:

Felhívta őket, de azzal védekeznek hogy 12 a garantált és amit elérek 25 az teljesen normális. Ezt a válaszukat sajnos én nem tudom elfogadni, mert mégsem erre fizetek elő náluk hogy a felét adják oda.csatlakozóval nem hiszem hogy baj lehetne, hisz 1 hetes a bekötés.

Esetleg arra tippelhetek, hogy hogy a modem és bekötésnél használt csatlakozó és toldónál használhattak rossz alkatrészt, és véletlen a 30megás nethez igazíthatták a dolgokat.

2017. dec. 29. 18:47
 3/4 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, ennek semmi értelme, hogy a fogyasztóval ilyen módon járjanak el. Nézd át a csatlakozókat, az árnyékolás állapotát. Legalább 3 db nak kell lennie. Mennyire vagy barkácsoló típus? Ez 5 perc alatt megvan. Én majd minden takarítás után átnézem őket, mart a nejem ha porszívóz, nem ismer kábelt sem ...
2017. dec. 29. 19:49
 4/4 A kérdező kommentje:

Ezt elmagyarázhatnád légyszives hogy is kellene, mert nem vagyok jártas benne.

A csatlakozókat megnéztem teljesen rá vannak csavarva a hozzá tartozó osztóhoz, és a modemre.

2017. dec. 29. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!