Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogyan lehet a legegyszerűbben...

Hogyan lehet a legegyszerűbben 12V egyenáramból 19V-os egyenáramot transzformálni?

Figyelt kérdés

Adott egy laptop aminek tönkrement a töltője. Van egy jó minőségű használaton kívüli 400 watt teljesítményű ATX tápegységem.

A laptop töltője már nincsen meg illetve nem tudtam volna megjavítani mert olyan szintű fizikai károsodás érte hogy darabokra tört mindenestül.

Új töltőt nem szeretnék venni. Ezért szeretném ha a kérdésre kapnék választ, esetleg egy kapcsolási rajzot hogy mire van szükségem ehhez.

Hogyan lehet 12V-ból 19V-t csinálni?

2021. ápr. 24. 14:33
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:

Nekem hp probook van (6450b), remélem ez nem olyan ami erre kényes.

Mindenképpen beszerzek egy DC-DC konvertert. Leginkább itthonról szeretnék egyet venni, amit előtte a saját szememmel látok hogy milyen.

2021. ápr. 24. 23:13
 22/30 anonim ***** válasza:
ésezek köztünk járnak...
2021. ápr. 24. 23:14
 23/30 A kérdező kommentje:
Bővebben légyszi, így nem értem a viccedet vagy hogy mire gondolsz.
2021. ápr. 25. 00:02
 24/30 anonim ***** válasza:

"vannak laptopok, amik felismerik a gyári töltőjüket, és mással nem működnek. Pl. Dell."

Valami hasonló. Emlékeim szerint olyanokat olvastam, hogy az akkut lövi le, ha idegen a töltő. Volt egy olyan jelenség, hogy a töltő meghibásodott, a felhasználó észre sem vette, az akku teljesen lemerült és ouff, kampó annak is - a gép működött valami hasonló töltővel, de akkor jártak úgy, hogy vettek új akkut és valami nem volt kóser. Sok olyan bejegyzést olvastam világszerte, hogy soha többé Dell. :D De ez már vagy 10 éve volt, a D600-al kapcsolatban.

2021. ápr. 25. 19:32
 25/30 A kérdező kommentje:
Szándékosan csinálták ilyenre? Ha igen, ez mire volt jó?
2021. ápr. 25. 20:29
 26/30 anonim ***** válasza:
Nem értek én hozzá, csak elkezdtem a netet fürkészni, és ezeket fedeztem fel.
2021. ápr. 25. 20:44
 27/30 puritan ***** válasza:

Én ilyet rendeltem akkusfúrót tölteni.

[link]

Egy 12V 5A-es tápegységből kellene 21V-ot kihozni. Szerintem neked is 21V-ra lesz szükséged, 5db sorbakötött líthium cellát 19V-al csak félig-meddig lehet feltölteni.

A lényeg, hogy "STEP UP" típust kell választani, vagyis ami fölfelé módosítja a feszültséget, és olyat, amin van áramkorlát, mert különben megfőzi magát.

Mindenesetre már nem nagyon érdemes kínából rendelgetni, mert 2 hónap múlva jön az unió új vámszabálya, és fizethetünk utána mindenféle szívatási díjat.

2021. ápr. 27. 22:57
 28/30 A kérdező kommentje:
Nem tölteni kell. Hanem üzemelni.
2021. ápr. 27. 23:17
 29/30 puritan ***** válasza:

Ha csak működtetni kell a laptopot elég a 19V is, és valószínüleg kisebb teljesítményű DC-DC konverter is megfelel.

Amit a kínaiak megadnak a paraméterek között, azt érdemes elosztani kettővel, az közelít a valósághoz.

2021. ápr. 27. 23:33
 30/30 A kérdező kommentje:
Van konektorba dugaható fogyasztás mérőm holnap megmérem mekkora a laptop fogyasztása. Én inkább túlméretezném a dolgot. Az a baj nézegettem a termékeket de egyben sem igazán bízom vagy hiszem hogy az most tudja is ami rá van írva. Megőrjít ez a választék.
2021. ápr. 28. 00:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!