Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogyan lehet a legegyszerűbben...

Hogyan lehet a legegyszerűbben 12V egyenáramból 19V-os egyenáramot transzformálni?

Figyelt kérdés

Adott egy laptop aminek tönkrement a töltője. Van egy jó minőségű használaton kívüli 400 watt teljesítményű ATX tápegységem.

A laptop töltője már nincsen meg illetve nem tudtam volna megjavítani mert olyan szintű fizikai károsodás érte hogy darabokra tört mindenestül.

Új töltőt nem szeretnék venni. Ezért szeretném ha a kérdésre kapnék választ, esetleg egy kapcsolási rajzot hogy mire van szükségem ehhez.

Hogyan lehet 12V-ból 19V-t csinálni?

2021. ápr. 24. 14:33
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

Nem a laptop a lényeg. Nem is a töltő. Ám van másik gépem.

Csak szeretek barkácsolni. Örömet okoz ha tudok valamit működtetni egy nem szokványos módon is. Szóval akkor dc-dc konverter kell nekem?

2021. ápr. 24. 15:56
 12/30 A kérdező kommentje:

Tudom hogy nem töltő. De mivel töltődik a laptop ha bedugom akkor nekem az töltő :D

Nem vagyok villamosmérnök hogy ciki legyen töltőnek hívni. Ilyen szinten belefér a tévedés. Olyan embert még nem hallottam aki ne "laptoptöltőnek" hívná.

Nekem is van ami nem tetszik pl amikor a többség azt mondja fajtiszta kutya a fajtatiszta helyett. A kettő nagyon nem ugyanaz.

2021. ápr. 24. 16:00
 13/30 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

Amit linkeltek az kb. 15ezer + postakoltseg kb. 10 ezer

viszont magyaron is tudsz DC DC ket szerezni csakhogy nem nagyon olcsobban azert nem igazan

netan hasznaltpiacokon erdemes szetnezni

ezzel csak arra utalok egy tolto az olcsobb vagy jo esetben joval olcsobb

2021. ápr. 24. 16:41
 14/30 anonim ***** válasza:

“ Olyan embert még nem hallottam aki ne "laptoptöltőnek" hívná.”

Jelen. Én ménkűnek hívom. De amikor az asszony lenyúlja a gépéhez, és keresem, akkor azt szoktam kérdezni, hogy “hol van mámegin az a b...szás.”

2021. ápr. 24. 16:48
 15/30 A kérdező kommentje:
Igen de, felénk gyakran úgy hívják hogy "hol van a laptop maddzagja?" :D
2021. ápr. 24. 16:51
 16/30 A kérdező kommentje:

"Amit linkeltek az kb. 15ezer + postakoltseg kb. 10 ezer

viszont magyaron is tudsz DC DC ket szerezni csakhogy nem nagyon olcsobban azert nem igazan

netan hasznaltpiacokon erdemes szetnezni

ezzel csak arra utalok egy tolto az olcsobb vagy jo esetben joval olcsobb"

Néztem őket és elég drágák ahhoz képest hogy mekkora teljesítményre képesek. Elgondolkodtatott, nem lenne nekem olcsóbb ha a komponenseket magam venném meg és forrasztanám egy nyáklapra? Lehet jobb minőségű és erősebb is lenne mint ezek az előre gyártott szarok..

2021. ápr. 24. 16:54
 17/30 A kérdező kommentje:
Mármint a DC-DC konverterekre értem.
2021. ápr. 24. 16:55
 18/30 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

probald meg ha tudod :)

igazabol ha nagyon beletalalsz ebbol uzletet is csinalhatsz

Xy4

2021. ápr. 24. 17:11
 19/30 A kérdező kommentje:

Csak azt nem értem miért van ekkora szórás árban.

Itt van pl ez csak 2322 ft

[link]

Ez pedig elvileg ugyanaz de 13598ft

[link]

Most csak ezt a két terméket néztem de ebay-en sem igazodok ki ami elvileg ugyanaz az miért kerül ennyibe az egyik és miért annyiba a másik.

2021. ápr. 24. 17:27
 20/30 anonim ***** válasza:
Villamosmérnök vagyok. Már írták, DC-DC konverter kell neked. Vannak erre cél IC-k, de ha nem értesz hozzá, akkor inkább vedd meg készen, ne akarj építeni. Nem olyan bonyolult, de ha elsőre nem működik, akkor nem fogod tudni, mi baja van. Amiket linkeltél, első látásra jók lehetnek. Az árak azért különböznek, mert több gyártó termékét sok eladó árulja. Annyi gondod lehet még, hogy vannak laptopok, amik felismerik a gyári töltőjüket, és mással nem működnek. Pl. Dell.
2021. ápr. 24. 22:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!