Hogyan lehet a legegyszerűbben 12V egyenáramból 19V-os egyenáramot transzformálni?
Adott egy laptop aminek tönkrement a töltője. Van egy jó minőségű használaton kívüli 400 watt teljesítményű ATX tápegységem.
A laptop töltője már nincsen meg illetve nem tudtam volna megjavítani mert olyan szintű fizikai károsodás érte hogy darabokra tört mindenestül.
Új töltőt nem szeretnék venni. Ezért szeretném ha a kérdésre kapnék választ, esetleg egy kapcsolási rajzot hogy mire van szükségem ehhez.
Hogyan lehet 12V-ból 19V-t csinálni?
Nem a laptop a lényeg. Nem is a töltő. Ám van másik gépem.
Csak szeretek barkácsolni. Örömet okoz ha tudok valamit működtetni egy nem szokványos módon is. Szóval akkor dc-dc konverter kell nekem?
Tudom hogy nem töltő. De mivel töltődik a laptop ha bedugom akkor nekem az töltő :D
Nem vagyok villamosmérnök hogy ciki legyen töltőnek hívni. Ilyen szinten belefér a tévedés. Olyan embert még nem hallottam aki ne "laptoptöltőnek" hívná.
Nekem is van ami nem tetszik pl amikor a többség azt mondja fajtiszta kutya a fajtatiszta helyett. A kettő nagyon nem ugyanaz.
Amit linkeltek az kb. 15ezer + postakoltseg kb. 10 ezer
viszont magyaron is tudsz DC DC ket szerezni csakhogy nem nagyon olcsobban azert nem igazan
netan hasznaltpiacokon erdemes szetnezni
ezzel csak arra utalok egy tolto az olcsobb vagy jo esetben joval olcsobb
“ Olyan embert még nem hallottam aki ne "laptoptöltőnek" hívná.”
Jelen. Én ménkűnek hívom. De amikor az asszony lenyúlja a gépéhez, és keresem, akkor azt szoktam kérdezni, hogy “hol van mámegin az a b...szás.”
"Amit linkeltek az kb. 15ezer + postakoltseg kb. 10 ezer
viszont magyaron is tudsz DC DC ket szerezni csakhogy nem nagyon olcsobban azert nem igazan
netan hasznaltpiacokon erdemes szetnezni
ezzel csak arra utalok egy tolto az olcsobb vagy jo esetben joval olcsobb"
Néztem őket és elég drágák ahhoz képest hogy mekkora teljesítményre képesek. Elgondolkodtatott, nem lenne nekem olcsóbb ha a komponenseket magam venném meg és forrasztanám egy nyáklapra? Lehet jobb minőségű és erősebb is lenne mint ezek az előre gyártott szarok..
probald meg ha tudod :)
igazabol ha nagyon beletalalsz ebbol uzletet is csinalhatsz
Xy4
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!