Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Az újratölthető elemek nem...

Az újratölthető elemek nem folynak ki?

Figyelt kérdés
Érdemes olyat venni plusz töltőt hozzá? Mennyi idő után kell tölteni?
2021. ápr. 15. 08:34
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
83%
Újratölthető elem nincs, azt akkumulátornak hívják. Általában nem folynak ki. Tölteni akkor kell, amikor lemerül. Ez függ a kapacitástól, terhelőáramtól. Hosszabb távon jobban megéri, mint az elemeket cserélgetni.
2021. ápr. 15. 08:56
 2/16 anonim ***** válasza:
84%
Újratölthető elem nincs, ez egy fordítási hiba. Angolul "rechargeable battery" és ezt fordíták rosszul. Mire akarod használni?
2021. ápr. 15. 09:00
 3/16 A kérdező kommentje:
ébresztőóra illetve játékokba ha lehet. van hogy elfeledkezem róla és kifolynak
2021. ápr. 15. 09:06
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy az akkumulátorok nem szeretnek nagyon lemerülni, és lemerülve sokáig állni. Szóval ha elfelejted, és nullára merül és hetekig úgy marad, tönkremehet. Inkább olyan felhasználásra jók, ahol ciklikus használat van. Feltöltöd, használod, feltöltöd, használod. Nálam pl. vezeték nélküli egér.
2021. ápr. 15. 09:11
 5/16 anonim ***** válasza:
52%
Én nem tartom semmire ezeket az akkumulátorokat, van nekem is töltővel együtt, Ha feltöltöm 1,26 Volt lesz benne, semeddig sem bírja. Igaz hogy max egérbe vagy távirányítóba elegendő, de pont a kis fogyasztású eszközökbe feleslegesnek tartom mert egy ceruza elem (jó minőségű ami sosem folyik ki) 10 évig bírja. Nagyobb fogyasztónál (fényképezőgép) semeddig nem bírja, hiszen egy normális ceruza elem újan 1,56 Volt feszültségű.
2021. ápr. 15. 09:21
 6/16 anonim ***** válasza:
45%

Nekem úgy tűnik, hogy mi használjuk hibásan az akkumulátor szót, és az újratölthető elem lenne a helyes minden esetben, sőt újratölthető battéria... De fenntartom, hogy tévedek, nem vagyok szakember. Mindenesetre itt a releváns Wikipédia-szócikk. Kiemelek belőle egy mondatot: "In general usage in an electrical context, the word accumulator normally refers to a lead–acid battery. "

[link]

2021. ápr. 15. 09:24
 7/16 anonim ***** válasza:
93%
#5 Nincs az a ceruzaelem ami 10 évig bírja. Nyilván minőség és fogyasztás függő, de 10 év alatt a polcon állva is tönkremegy. Az akku pont hogy pl. fényképezőnél jó, mert az sokat fogyaszt, hamar lemeríti az elemet, Persze kell legalább két készlet akku, hogy amíg az egyik töltődik, addig a másikat használod. Ezek az akkuk egyébként valóban 1.2 voltosak, az elemek 1.5, ebből lehet olyan gond, hogy a készülék kevesebb ideig működik, mint elemmel.
2021. ápr. 15. 09:26
 8/16 anonim ***** válasza:
#7-nek: Ha már vitatkozol: Nem a kínai piacon kell elemet venni. Elég sok eszközöm van ami távirányítóval működik (és működött) életem során, de talán akkor kellett elemet cserélnem bennük ha egy fényképezőből már kidobott használtat raktam bele, másképp az eszköz élete végéig bírta az elem. A polcon állva pedig épphogy nem az elem, hanem az akkumulátor hajlamos az önkisülésre. Én újratölthető aksival Panasonic géppel max 10 képet tudtam csinálni, elemekkel legalább 5-10-szeresét.
2021. ápr. 15. 09:35
 9/16 anonim ***** válasza:
Ezt meg honnét veszed "7"-es?? A ceruza elem simán bírja 10 évnél sokkal tovább is, polcon NEM fog lemerülni!
2021. ápr. 15. 09:37
 10/16 anonim ***** válasza:
91%
Ahogy 4-es írta az akkumulátorok, akkor használhatók jól, ha folyamatosan vannak töltve-lemerítve. Sokáig töltetlenül hagyva, hamarabb tönkremennek. Az órák általában 1,1 V környékén már megállnak, az akkumulátor feszültsége névlegesen 1,2 V. Néhány órába én is használok akkumulátort, de van olyan is, amelyik a teljesen feltöltött akkumulátorral is késik. Órába jobb az elem, azzal sokkal tovább működik. A játékok fogyasztása jóval nagyobb egy óránál, ezért ezekhez hosszú távon jóval olcsóbb az akkumulátor használata. Arra viszont figyelj, ha nincs használva, időnként, akkor is fel kell tölteni.
2021. ápr. 15. 09:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!