Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mi a leggyorsabb és drága...

Mi a leggyorsabb és drága módja egy nem újratölthető elem élettartamának megállapítására?

Figyelt kérdés
2021. márc. 31. 12:05
1 2 3
 1/25 A kérdező kommentje:
AA,AAA elemekről van szó egyébként, ha ez szempont.
2021. márc. 31. 12:05
 2/25 anonim ***** válasza:
Mondjuk kiszámolod, mert mérni nem tudod. Ha leméred, tehát constans áramfelvétel mellett meríted, utána kuka.
2021. márc. 31. 12:20
 3/25 anonim ***** válasza:
0%
Maximumra töltöd, és megméred az üresjárati feszültséget. Ahogy öregszik, úgy egyre csökken a névlegeshez képest.
2021. márc. 31. 12:24
 4/25 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg ne töltögesse a nem tölthető elemet. :D
2021. márc. 31. 12:33
 5/25 A kérdező kommentje:
Tegyük fel, beáldozok 2-2 vizsgálandó elemet, mivel tudom meríteni elég gyorsan? Elemlámpa?
2021. márc. 31. 12:36
 6/25 anonim ***** válasza:
Akár, vagy egy ellenállással és közben méred a feszültségét. Elemeknél nem tudom mennyitől számít már selejtnek. De ha tudod a kapacitását ki tudod számolni, hogy kb mikor éri el azt a határértéket.
2021. márc. 31. 12:39
 7/25 A kérdező kommentje:
Nincs mérőm eszközöm, lámpával meg gondolom sokáig tartana.
2021. márc. 31. 12:59
 8/25 anonim ***** válasza:

De miért kéne ilyenekkel szarakodnod? Megnézed az üresjárati feszültséget egy multiméterrel fél mp alatt.

Ez fogyasztótól is függ, de ha egy bizonyos érték alá esik az üresjárati fesz (mondjuk 1,1V), akkor az azt jelenti, hogy akkora már a belső ellenállása (fáradt az elem), hogy nem tud már elég feszt adni a fogyasztónak.

2021. márc. 31. 13:55
 9/25 anonim ***** válasza:
Lehet én értem rosszul, de nem a jelenlegi állapotára kíváncsi az elemnek. Hanem hogy mennyit bír. Persze kérdés hogy mekkora terhelés mellett.
2021. márc. 31. 14:09
 10/25 anonim ***** válasza:

Nem ismerem az AAA alkáli elem karakterisztikáját, de feltételezem ez a szám lineárisan csökken. Mittudomén az új elem 1,65V, a döglődő 1,2V. Innentől kezdve számol egy deltát, az a legegyszerűbb.

2021. márc. 31. 14:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!