Ipad és apple pencillel jegyzetelni?
Van egy iPad 7th gen-em, és vettem hozzá egy apple pencilt (ma rendeltem) rajzolni. Szerintetek érdemes azzal is jegyzetelni egyetemen? Tesóm mondta, hogy náluk az egyetemen elég elterjedt.
Akinek van tapasztalata, tudna segíteni? Füzet/toll vs Ipad/apple pen? Mérnöknek tervezek tanulni, ott gondolom sokat kell majd rajzolni, ábrák, egyenletek stb stb, amit laptopon nehéz, szóval azt alapból kizárnám.
Aki csak útálkozna, hogy “az én időmben nem volt ilyen, mégis elvégeztem az egyetemet” az most megspörolhatja :)
ugye 1. gen Pencilt rendeltél!
Azt majd meglátod mennyire jó jegyzetelni. Valaki szereti, valakinek meg nem jön be. Próba cseresznye.
van csomó jegyzetelős app, érdemes kiprbálni és megszokni az app és a pencil működését, ne élesben szórakozz vele az órán!
A beépített jegyzetek appban is lehet szépen rajzolgatni például, segít kört, egyenes, stb rajzolni.
Karácsonyra kaptam én is egy ilyen kombót a páromtól, imádom (meg a tabletet is). Az első idei vizsgámra már azon készültem fel (mérnökinformatikusnak tanulok egyébként, szóval a rajzolós-képletes részt átérzem). :) Magamtól sosem kértem volna ilyesmit, mert mindig is fölösleges flancnak tartottam, amire "úgysincs fölösleges pénzem és a papír is képes rá, meg eddig sem haltam bele, hogy nem volt, pedig már elvégeztem egy szakot" (meg egyéb önigazolás, ami elhangzott az iStyle-ban ipad taperolás közben) és ezt most is így gondolom, de mindenesetre szerethető hasznos kis kütyü és nagyon szeretek rajta jegyzetelni, színes, ábrákkal teli jegyzeteket készíteni. Ha majd jelenléti oktatás lesz, valószínűleg könnyebben is fogom tudni hurcolni, mint az 5 szövegkiemelőmet meg a köteg papíromat, amit utána még be szoktam szkennelgetni, hogy ne vesszen el. Szóval jó cucc ez, na, kár tiltakoznom! :D
Javaslok valamilyen paperlike fóliát rá, nekem kicsit furcsa volt eleinte, hogy csúszik a toll a kijelzőjén, aztán mikor került rá ilyen védőfólia, sokkal könnyebben és szebben tudtam rajta írni.
Ugyanitt ötleteket szívesen várok tanulós/szervezős/jegyzetelős appokra. Eddig a Nebo és a OneNote appja a legtutibb, de hátha valaki ismer jobbat.
Igen, első generációsat vettem. Nekem is az tetszett meg benne, hogy én világ életemben rossz jegyzetelő voltam. Nem is az, hogy nem a lényeget írom le, hanem össze-vissza, nyilazgatádok, ez kimaradt, áthúzás, firka firka.
Meg tetszik az, hogy lehet pl pdf-ekbe, netes képekbe is rajzolni, szerkeszteni.
Youtube-on láttam először, és ott tetszett meg.
Jelenleg érettségiket is tervezek megoldani, én nem látom be, hogy kinyomtassak 15+ oldalas érettségiket, vagy füzetbe szöveg nélküli feladatokat oldak meg. Így az összes egy helyen, a dokumentumokban le lesz mentve. Köszi a válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!