Hogyan szoktatok jegyzetelni?
Figyelt kérdés
Én mindent igyekszem felírni ami az előadáson elhangzik,aztán a végén próbálom kibogozni belőle a lényeget.
Ti is így szoktátok vagy van valamilyen módszeretek ami megkönnyíti a tanulást?
2020. szept. 17. 17:58
1/4 anonim válasza:
eleve csak a lényeget írom le.
2/4 anonim válasza:
Így jegyzeteltek a csptársaim:
-kapkodva, gyorsan mindent és otthon átmásolták még aznap olvashatóra mielőtt el nem felejtik mi is van odaírva
-meredtek a kivetítőre és nem jegyzeteltek, gondolván majd úgyis megkapják a diákat
-a tanár jelzett, hogy na ez fontos, ezt mindenképpen kérni fogja zh-n vagy vizsgán
-egyedi tempóban, ki mit tartott fontosnak
3/4 anonim válasza:
Attól függ milyen a tanár ,de megpróbálom a lényeget leírni előadáson. Kulcsszavak, rajzok, nyilazások stb megkönnyíti a gyors és érthető jegyzetelést. Később csinálok belőle egy szebb, jól átlátható és részletesebb jegyzetet és már ezzel is megtanulom a nagy részét az anyagnak.
4/4 anonim válasza:
Én is így szoktam. Van egy vastag füzetem, amit magammal hordok az órákra és mindent ebbe jegyzetelek. Mindent leírok jó gyorsan, amit csak tudok, össze-vissza, nyilazom, huzigálom ide-oda, karikázom stb., majd otthon (ha van) hozzá szoktam olvasni a többi anyagot (pl. kiadott jegyzet, könyv vagy ppt) és mindent összevetve írok egy normális, logikus, átlátható jegyzetet. Nekem ez vált be a legjobban, mert így tényleg nem marad ki semmi sem és már a jegyzetírás közben is sok dolgot megtanulok, így könnyebb később készülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!