Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ha visszaviszek egy bontatalan...

Ha visszaviszek egy bontatalan kavefozot a blokkal, akkor kotelesek visszautalni a penzt vagy jogilag megtehetik, hogy csak levasarlast engedelyeznek?

Figyelt kérdés

egy haztartasi boltban vettem, teljesen bontatlan, termeszetesen blokk, bizonylat megvan, de beneztem es megsem ilyet akartam volna.

nem szeretnem levasarolni. jogilag megtehetem, hogy addig kotom az ebet a karohoz, amig vissza nem utaljak a penzt? mi erre a szabaly? olyan irjon, aki biztosra ert hozza.

2020. dec. 23. 12:32
 1/4 anonim ***** válasza:
68%
Nem kötelesek visszaadni a pénzt, ragaszkodhatnak a levásárláshoz.
2020. dec. 23. 12:38
 2/4 A kérdező kommentje:
ertem, koszi. mert akkor nyilvan nem balhezok meg pattogok meg ilyesmi, de jobb lenne, ha visszautalnak, mert nem nagyon vasarolok ott. lehet hogy ez eladotol is fugg, hogy ki engedekenyebb? vagy egyseges a policy az egesz uzletre nezve?
2020. dec. 23. 12:46
 3/4 anonim ***** válasza:
50%
Igazából az eladó jóindulatán múlik. Törvény nem kötelezi erre az üzleteket. Internetes vásárlás esetén van 14 napos elállási jog, de személyes vásárlásnál nincs semennyi.
2020. dec. 23. 12:52
 4/4 anonim ***** válasza:
De lehetséges, hogy van, az adott bolt szabályzatában benne van, de ünnepekkor vannak néha olyan akciók, hogy pl. 30 napig ha bontatlan visszaveszik.
2020. dec. 23. 14:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!