Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogyan legyen a gitáromnak...

Hogyan legyen a gitáromnak Slashes hangzása?

Figyelt kérdés

Van egy Fender 10 G erősítőm, és hozzá egy Geryon KLP-200 CBS elektromos gitárom.

Hogy kéne beállítani hozzá a torzítást, meg satöbbit, hogy olyan hangzása legyen?

#rock #gitár #erősítő #Slash #elekttromos gitár
2020. okt. 16. 13:14
1 2 3 4
 21/32 Waff ***** válasza:
Héjj, a vegánság most divat, minden harmadik ember vagy meleg vagy vegán...vagy mindkettő...most ez éli a reneszánszát...eeez a trendi.
2020. okt. 22. 10:16
 22/32 A kérdező kommentje:

Elavult vagyok?

Oké ezt még nem hallottam🤣🤣

Régi csöves munkás autó.

Kössz a válaszod!

2020. okt. 22. 11:00
 23/32 A kérdező kommentje:

És amúgy akkor azt mondjátok hogy nem is a gitárral van baj?

Az jó?

2020. okt. 22. 11:02
 24/32 Waff ***** válasza:
A gitárod egy leg-legalsó kategória, de otthonra gyakorolgatni lehet attól még jó. Az ilyen gitárokkal a legnagyobb baj talán az hogy gyárilag iszonyat gagyi hangszedők vannak benne...
2020. okt. 22. 13:19
 25/32 anonim ***** válasza:
@19, Waff: Így van, a hangzás ízlés kérdése, csak én játszottam 20 évet ezen az erősítőn, és soha nem volt vele semmi gondom-bajom, bárhova vittem, csak dicsérték. Nyilván, ha 150 ropi a keret, akkor meg lehet venni a Marshallt (vagy bármi más nevet), csak nem biztos, hogy annyival többet is kap az ember a pénzéért. Mondjuk a Marshall DSL és a JCM900 széria tényleg jó, csak a srác nem évek múlva akar erősítőt (mire összespórolja rá a pénzt), hanem most. Ezért ajánlottam ezt a cuccot, mert ezt kb. 2-3 heti diákmunka után félretett fizetésből meg lehet venni, és árához képest teljesen vállalható.
2020. okt. 22. 18:12
 26/32 Waff ***** válasza:
25@: hát ha 2-3 hét alatt 25 ezer forintot összeszed, akkor miért lenne évek a 150 ezer? Ha úgy van ahogy írod, akkor max 6 hónap alatt összekellene szednie a 150 ezret :)
2020. okt. 22. 21:30
 27/32 anonim ***** válasza:
0%
Látom, sikerült (ismét) megragadni a lényeget, gratulálok! Nem akarsz visszamenni a "Meseországos" kérdés alá trollkodni? Az olyan jól ment neked. :)
2020. okt. 23. 00:07
 28/32 Waff ***** válasza:
Ne sírj ezen kislány :) inkább menj te is vissza a "hujjjde ku.v@ jól szól" szupergagyi kombódon gyakorolgatni ;) és ne ajánlj baromságokat itt ha már értelmeset nem tudsz...
2020. okt. 23. 08:28
 29/32 anonim ***** válasza:
Waff te is vénülsz, mert a vegánság már nem divat, és a bziság is kezd már kimenni a divatbol. Tisztára 2010 amiket írogatsz. Gondolom akkor voltál fiatal. szomi.. A biszexuális még menő. Most már az aszexuális is. A tárgyak iránt érzett szerelem is menő. Étkezéssel kapcsolatban meg a ketogén és a carnivore típusú táplálkozás a menő. Vagy ha nem eszel semmit. Az anorexia valahogy sosem megy ki a divatból. Meg van a fényevő ugye.. Sokan összekeverik az anorexiával, de a kettőnek nem sok köze van egymáshoz.
2020. okt. 23. 13:16
 30/32 anonim ***** válasza:

Nem látom be, hogy miért én írnék baromságokat, miközben a kérdésben felvetett probléma megoldására, egyedül tőlem jött eddig épkézláb, használható ötlet, ajánlás. Tehát először ajánlottam a hangkártyát, ami (ugyan mint később kiderült), nem járható út, de ezt akkor még nem tudhattam. Már ebbe is beleálltál, hogy te azt nem ajánlod, mert ezerféle beállítással kell vacakolni. Megcáfollak: nem kell. Rengeteg olyan standalone VST létezik már, aminek a kezelése semmiféle plusz ismeretet nem igényel, a GUI-ja egy az egyben megegyezik egy mezei fizikai erősítő vezérlőfelületével. Aki egy szobaerősítő potméterein kiismeri magát, annak a virtuális megfelelője sem fog gondot okozni. Természetesen vannak olyan szoftverek, amelyek a létező legprecízebb beállításra is biztosítanak lehetőséget, de jellemzően nem ezek vannak többségben.

Másodszor ajánlottam a kombót. Az ajánlás szempontjából figyelembe vettem a kérdező hangzásbeli igényeit, az életkorát, a jelenlegi anyagi lehetőségeit, valamint a családi faktort is, hogy nem támogatják a szülők a hobbit. Ezeket mérlegelve mertem (és merem továbbra is) ajánlani ezt a kis cuccot, mert egy 16 éves fiatalember számára, aki nem 1/2 (vagy 1 vagy x) év múlva szeretne elkezdeni bandázni, ez egy tökéletes választás lehet. Mellesleg hangsúlyoztam, hogy 20 év tapasztalatom van vele, hibája soha nem volt, tranyós végfoka végett tök igénytelen, a továbbiakban költeni nem kell majd rá. Az, hogy te látatlanul (hallatlanul), egy szar minőségű YouTube videó alapján gagyinak minősíted, szerintem nem valid vélemény az én személyes tapasztalataimmal szemben.

Ezzel szemben te azt ajánlottad, hogy vegyen a srác egy overdrive pedált vagy egy multit, egy Fender Frontman G10 elé... Alapvetés gitáros körökben, hogy ha az alap cájgod ócska (már pedig ez ócska, elnézést), akkor annak a hangzását felesleges mindenféle pedállal, effektekkel, multival megpróbálni feljavítani, mert nem lesz kielégítő a végeredmény. Tehát, ha már eleve az alapod gyengécske, akkor ha vért izzadsz sem fogsz belőle többet kierőszakolni, mint amennyi van benne. Olyan ez, mintha egy Trabiba beleraknál egy Opel motort, aztán beneveznél vele a Forma1-re.

Miután ajánlottam a kombót, te is ajánlottad (rám reflektálva) a két Marshallt. Teljesen jó cuccok, én is szeretem őket. De nem vagyok biztos benne, hogy négyszer vagy akár hatszor annyival jobban szólnak, mint amit én ajánlottam, cserébe négyszer illetve hatszor annyiba kerülnek. Másrészt ezek full csöves cuccok, amiket 16 évesen (jogsi/autó híján) nem szívesen cipelget az ember tömegközlekedésen. Az én kombóm sem könnyű eset, de akár falhoz is vághatod, attól sem lesz semmi baja. Ettől függetlenül persze, ha megvan rá a keret, akkor vegyen az ember inkább Marshallt, mert tény és való, hogy jobban szól. Én csak megpróbáltam a körülmények figyelembe vétele mellett, a szerintem legjobb ár/érték arányú megoldást ajánlani.

Tehát azt, hogy baromságokat ajánlok, visszautasítom. És tisztelettel javasolnék neked egy kis egészséges önkritikát!

Zárszóként annyit fűznék hozzá, hogy nem "sírok ezen", de már kissé unalmas, hogy minden egyes gitáros kérdés alatt, mindig ugyanaz az egy ember értetlenkedik a válaszaim kapcsán... Ezért javasolnám, hogy a továbbiakban mi inkább ne reflektáljunk egymásra. Nem mintha engem fárasztana, hogy folyton ki kell oktatnom téged, csak már számomra kínos, hogy folyamatosan a szádba kell rágnom alapvető dolgokat... Szerintem kíméljük meg egymást ettől a későbbiekben!

2020. okt. 23. 19:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!