Hogyan legyen a gitáromnak Slashes hangzása?
Figyelt kérdés
Van egy Fender 10 G erősítőm, és hozzá egy Geryon KLP-200 CBS elektromos gitárom.
Hogy kéne beállítani hozzá a torzítást, meg satöbbit, hogy olyan hangzása legyen?
2020. okt. 16. 13:14
1/32 Ypszilon1980 válasza:
Kellene hozzá multieffekt, azokhoz vannak általában beállítások mindenféle hangzásra.
2/32 anonim válasza:
Örök érvényű igazság, hogy a hangzás leginkább a kézben van. De ha ettől el is tekintünk, ebből a cájgból akkor sem fogsz tudni Slash-es hangzást kicsikarni.
4/32 Waff válasza:
Próbálj meg egy OD1-es pedált rácsatlakoztatni a kombódra, hátha közelebb segít a kívánt hangzáshoz. Vagy a másik, ahogy fentebb is írták, multieffekt.
5/32 Ypszilon1980 válasza:
Ha ez a Boss OD1, akkor az szerintem nem lesz jó, nekem van ilyen, nálam nem vált be. Azért kellene multieffekt, mert akkor lehet játszani a torzító, hangfalszimulátor, kompresszor, boost opciókkal is. Megvenni egy lábpedált, hogy vagy jó vagy nem, az nem éri meg.
6/32 Waff válasza:
5@: hát nézd, a frontman 10G kombónak a torz csatornája kb használhatatlan, az eleve kiesik, egy Boss OD1-es kb 10-15 ezerből megvan. Ennek a torzítása már közelebb van egy valamire való hangzáshoz. Ezen a kombón, ezzel a gitárral csodákat nyilván nem kell várni. Egy jobb multieffekt aminek ér is valamit a hangzása 70-80 ezernél kezdődik. És...egy kb 10-15 ezer forintos erősítőről beszélünk. Szóval ezért ajánlottam a pedált. Attól h neked nem vált be, a kérdezőnek még jó lehet. Ez egy univerzális pedál, nagyon sok műfajban használják. De persze kinek mi....
7/32 Waff válasza:
De persze a multieffekt sincs kizárva, az is jó. A pedál viszont lényegesen olcsóbb.
8/32 Ypszilon1980 válasza:
#6:Ezt nem is vitatom. Egyáltalán kellene tudni, hogy a kérdező erre akar-e költeni, vagy mindenképpen az adott cuccokkal akarja megoldani kisebb befektetéssel. Mondjuk a Boss OS-2 turbo jobb szerintem, persze drágább is.
9/32 A kérdező kommentje:
Mennyibe kerülne egy jobb erősítő?
2020. okt. 16. 18:18
10/32 Waff válasza:
Csak otthoni használatra? Mennyi a kereted rá?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!