Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Meg szabad-e szakítani egy...

Meg szabad-e szakítani egy végpentóda anódkörét működés közben? És miért?

Figyelt kérdés

2020. okt. 12. 18:18
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem mert aakkor a gyorsitórács veszi fel a teljes áramerősséget és akkor az egész cső leég a pitsába.
2020. okt. 12. 18:35
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Egy végpentóda anódkörét megszakítva a teljes anódáramot a segédrács veszi fel. Ekkora terhelést a segédrács nem visel el, felizzik és ez a cső halálát okozza. Ezért üzem közben nem szabad megszakítani a végpentóda anódkörét. Kisjelű pentódáknál ez nem okoz problémát, mert azoknál a segédrács előtt egy nagy ellenállás van és nem folyhat, akkora áram, amely a cső károsodását okozná.
2020. okt. 12. 18:49
 3/17 anonim ***** válasza:
Nem
2020. okt. 12. 19:00
 4/17 anonim ***** válasza:
70%

Kérdező teszteli megint a válaszolókat a csöves hülyeségeivel, ami senkit nem érdekel ma már.

Hol élsz ember...

2020. okt. 12. 20:06
 5/17 anonim ***** válasza:
70%
Te voltál, aki múltkor is csak szívatásból írtad ki a kérdést, hogy felmérd az itteniek tudását?
2020. okt. 12. 20:10
 6/17 anonim ***** válasza:
59%
PL 519-el szórakozol?
2020. okt. 12. 20:40
 7/17 anonim ***** válasza:
59%

#6 vagyok:

Egyébként ez a mutatvány, már csak a kimenő-trafóban fellépő induktív feszültséglökés miatt sem ajánlott.

2020. okt. 12. 20:41
 8/17 anonim ***** válasza:

„Kérdező teszteli megint a válaszolókat a csöves hülyeségeivel, ami senkit nem érdekel ma már.”

Az elektronikus áramkörök alapjait még az elektroncsövek idejében alkották meg. Úgyhogy ezek nem hülyeségek. Mást meg nem érdekelnek a hülye félvezetőid!

2020. okt. 12. 21:22
 9/17 anonim ***** válasza:

8:

Annyira tudtam, hogy valaki így fog leugatni.

Mindezt azért, mert nem akartam részletezni, hogy a csövek nekem már gyerekként megvoltak. Csak egy idő után elegem lett, hogy folyton megcsapott az anódfeszültség, amikor rossz helyre nyúltam vagy töltve maradt a puffer.

Pontosan emlékszem, amikor belegondoltam, hogy szerencsés esetben még előttem van egy élet és a tranzisztor nem b*sz agyon. Jobb a békesség.

Tehát a csövek, csöves bontott rádiók, amikkel kísérleteztem, mentek a lomtárba.

70 évek vége?

Úgyhogy nekem te ne ugass, kisgyerek.

Nekem pont az a vicces, hogy valaki még csak most tart itt, 2020-ban.

Tehát ismét: hol élsz te ember?

Ne röhögtess...

2020. okt. 12. 22:41
 10/17 anonim ***** válasza:

Röhej kettő: nem csak a feszültség csapkodása miatt döntöttem így.

Másik érv az volt, hogy a csövek már a múlt. (Múlt volt már akkor is!)

Mert 40 éve, gyerekként több eszem volt: minek már szarakodni csövekkel? Nem értem néha az emberi hülyeséget, hol élnek egyesek.

2020. okt. 13. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!