Meg szabad-e szakítani egy végpentóda anódkörét működés közben? És miért?
Kérdező teszteli megint a válaszolókat a csöves hülyeségeivel, ami senkit nem érdekel ma már.
Hol élsz ember...
#6 vagyok:
Egyébként ez a mutatvány, már csak a kimenő-trafóban fellépő induktív feszültséglökés miatt sem ajánlott.
„Kérdező teszteli megint a válaszolókat a csöves hülyeségeivel, ami senkit nem érdekel ma már.”
Az elektronikus áramkörök alapjait még az elektroncsövek idejében alkották meg. Úgyhogy ezek nem hülyeségek. Mást meg nem érdekelnek a hülye félvezetőid!
8:
Annyira tudtam, hogy valaki így fog leugatni.
Mindezt azért, mert nem akartam részletezni, hogy a csövek nekem már gyerekként megvoltak. Csak egy idő után elegem lett, hogy folyton megcsapott az anódfeszültség, amikor rossz helyre nyúltam vagy töltve maradt a puffer.
Pontosan emlékszem, amikor belegondoltam, hogy szerencsés esetben még előttem van egy élet és a tranzisztor nem b*sz agyon. Jobb a békesség.
Tehát a csövek, csöves bontott rádiók, amikkel kísérleteztem, mentek a lomtárba.
70 évek vége?
Úgyhogy nekem te ne ugass, kisgyerek.
Nekem pont az a vicces, hogy valaki még csak most tart itt, 2020-ban.
Tehát ismét: hol élsz te ember?
Ne röhögtess...
Röhej kettő: nem csak a feszültség csapkodása miatt döntöttem így.
Másik érv az volt, hogy a csövek már a múlt. (Múlt volt már akkor is!)
Mert 40 éve, gyerekként több eszem volt: minek már szarakodni csövekkel? Nem értem néha az emberi hülyeséget, hol élnek egyesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!