A LED szalagom egyik napról a másikra nem működik rendesen. Új ha megnyomom a kék gombot zölden világít, ha megnyomom a zöldet kéken világít. Illetve pár új szín is van, a többi meg eltűnt. Tegnap még semmi baja nem volt. Mi lehet a probléma?
Az RGB áramkör közül, ha megszakad valamelyik, borulnak a színek, van ilyen.
Tisztázni kell az esetleges érintkezési hibát.
Azt néztem hogy amikor kéken világítpl, akkor a leden a kis B betű résznél világít ugyanúgy a négyzetben.
És azt hogy kell?
"Az RGB áramkör közül, ha megszakad valamelyik, borulnak a színek, van ilyen."
A kérdező egyértelműen leírta, hogy az alapszínek felcserélődtek. Tehát nem lehet érintkezési hibára fogni.
# 3
Ez azért nem olyan egyszerű, hiába szeretnél megint hülyének nézni, 72 % rosszindulat, szokás szerint.
Szerinted hány olyan "kérdezővel" találkoztam már a képcsöves TV-k szervizének korszakéban is, ahol a "kérdezők" kissé belezavarodtak ezekbe az RGB-dolgokba?
Szóban nem egészen úgy adták át a színjelenségeket, mint amit a valósággal való találkozás indikált.
Tehát maradjunk annyiban, hogy nem ok nélkül írtam, amit írtam, ebből a leírásból pedig te nem tudsz meg pontosan mindent, mint ahogy én sem.
Mert ez csak egy szóbeli közlés, nem látod a valóságot.
Ezt mutatják a szerviztapasztalatok, én kérek elnézést...
Megkérjük a kérdezőt, nyomjon a távkapcsolón pirosat és milyen színt kap, kéket és milyen színt kap, zöldet és milyen színt kap.
Esetleg fotót is mellékelhet.
Ja, és ha fehéret nyom, akkor fehér-e a fény (mindhárom LED világít, az R, G és B betűjelű ledek).
Nem rosszindulatból írtam, hanem tapasztalatból. Elnézést hogy fel mertem szólalni más véleménnyel, mielőtt szétszedi és kontakthibát keresne.
Pirosat nyomok piros, kéket nyomok zöld, zöldet nyomok kék, fehéret nyomok fehér.
Viszont pl ami eddig voltak narancssárgások, fokozatosan valtoztakna színek a sárgaig, azok most rózsaszínek, ami eddig nem volt, csak egyre kevésbé erős.
Ha a citromsárgát nyomom rózsaszín (az az 1 volt eddig is), ha a rózsaszínt citromsárga.
A többi szín ami ilyen keverék, atmenet azok eltűntek helyettük az alapszínekneknaz egyre kevesbé erős, világos verziója van, de nem keverék.
Helyreállt már?
Illetve amiról még nem esett szó, hogy van-e csatlakozó, ami esetleg rosszul lett összedugva?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!