Hogyan kell megoldani a delta csillag átalakítást?
Utánna néztem de valahogy nem értem hogy kellene megoldani.
Abba se vagyok biztos hogy átalakítással kell megoldani.1K(ohm) mindegyik ellenállás.Re=?
Ha Rab-t keresed nem kell átalakítás.
De az sem bonyolult, de ide nem kell.
1-es jól írta, nincs szükség delta-csillag átalakításra. Az általa felírt képlet is helyes.
Viszont most mindegyik ellenállás azonos értékű, ezért egyszerűbben is felírható. Fel lehetne írni egyetlen képlettel is az eredő ellenállást, de, aki még kezdő annak egyszerűbb részletekben haladni az eredmény felé. A kapcsolás jobb oldali részétől kezdve lépésről-lépésre visszafelé kell haladni az A-B kapcsok felé.
R van párhuzamosan 2R-rel, ezek eredője:
R·2R/(R+2R)=2R/3
Ezzel sorosan van kapcsolva R, ezek eredője:
2/3R+R=5R/3
Ezzel párhuzamosan van kapcsolva R, eredőjük:
(R·5R/3)/(R+5R/3)=5R/8
Végül ezzel sorosan van kapcsolva R, így az A-B pontok felől nézett eredő ellenállás:
5R/8+R=13R/8= 13·1/8=1,625 kΩ
Még egyszerűbb, ha az R helyére már az elején beírod az 1 kΩ-ot.
3-as vagyok
Nyáktervem nincs hozzá, de egy ilyen egyszerű áramkör nyáktervének elkészítése nem jelenthet gondot. Egyébként ilyen kapcsolást használnak egyes jelgenerátorok kimeneti osztójaként. Előnye az egyszerű feszültségosztóval szemben, hogy bármelyik osztásponton azonos a kimeneti ellenállás. Ehhez persze megfelelően kell méretezni, az ellenállások nem azonos értékűek.
Már hiányoltam egy ilyen okoskodó barmot.
Furcsáltam is hogy mindenki segítőkész és nem azt mondja hogy Google a barátod.
Igen,utánnanéztem de nem értettem ès azért van ez a oldal hogy lehet segítséget kérni.Ha meg nem tudsz segíteni akkor ne ronsd a napom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!