Ajánlanátok olyan fényképezőappot, amiben van olyan funkció, hogy a csillagok útvonalát rögzíti?
Nem gyorsított videót, hanem egy, hosszú záridejű (?) képet készít, vagy pl. mint az autók fénycsíkját.
Más funkció igazából nem kell, csak erre lenne szükségem, mivel a telefonom gyári fényképezőjében nincs ilyen mód.
Köszönöm a válaszokat! 🙏🙂
Egy belépő DSLR-t vegyél, APS-C méretű érzékelőbel minimum. Azok már tudják a bulb módot és elég nagy az érzékelőjük hogy ne legyen annyira zajos a kép mint egy bridge, vagy kompakt gép a pici érzékelőjével.
plusz egy fényerős obi sem árt (f2.8-f4)
kell egy stabil állvány
és egy távkioldó.
Mondjuk így is zajos lesz, mert ahogy melegszik az érzékelő az exponálás során egyre zajosabb lesz... ezért szokták hűteni a gépet.
az obit meg fűteni kell, mert éjszaka bepárásodik és azért nem lesz jó a kép.
nem eccerű az asztrofozósok élete... biztos bele akarsz vágni? :D
Lehet, hogy nem eléggé feltűnően írtam, de okostelefonról van szó, ahhoz keresek valamit, valószínűleg csak applikációval lehet megoldani.
:)
"fényképezőappot"
fényképezőgépet olvastam :D
mert fel sem merült hogy telefonnal akar valaki asztrofotózni.
milyen telefon? droid?
Igen.
Samsung Galaxy A5
De a lényeg, hogy nincs ilyen beállítás a saját, "gyári" fényképezőben.
Bár nekem Mate 20 Pro-m van.
Ebben van a kamerán belül "PRO" mód, ahol 1/4000 és 30s között állítható a záridő.
Bár a csillagok követése ennél jóval hosszabb záridőt követel.
Mondjuk pont a Huawei-en van olyan mód, hogy "fénnyel festés" és azon belül "csillag vonalak" ami pont erre van kitalálva, bár még nem próbáltam ki.
Próbáld ki valamelyiket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!