DAB rádió hiba?
Vasárnap meghalt az amúgy nem kis pénzért vásárolt DAB képes rádióm, azért vettem, hogy itt Dunaújvárosban tudjam fogni a Klubrádió adását. A 92,9 felejtős, mert majdnem ott működik a helyi Rádió 1, így az hallgathatatlan. Ellenben DAB-on szépen jön, lakáson belül is.
Minden csatornán "no signal"-t ír, kivittem a ház elé, ott is. Vigyem szervízbe, vagy esetleg adó oldali hiba lehet?
Nem hosszabbították meg a működési engedélyét. Megyünk vissza a középkorba. Amit a csuti nem tud felérni ésszel, arra nincs is szükség, be kell tiltani...
Csodálkozom, hogy cenzura nélküli internet még van.
Tedd fel ebay-re a készüléket, hátha valaki megvenné a világnak olyan szegletéből, ahol létezik még digitális rádióadás... nekünk marad a teletext, mert arra van igény, legalábbis annak alapján, hogy létezik...
Ha otthon vagy, akkor a [link] oldalon hallgathatod az online streamet.
Évek óta nem változott a lefedettség - Budapestre és Közép-Magyarországra korlátozódott a vételi lehetőség:
pedig tervbe volt véve a fejlesztés:
de ilyenkor jön szóba a műszaki fejlődés vs. piaci igények - lásd a 3D televíziózás esetét is:
A rádióhallgatók száma csökkent:
és öregszik.
"Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 12 évre kiírt pályázata a digitális rádiós műsorszórásra szeptember 5-én lejárt, ennek értelmében az Antenna Hungária Zrt. 2020. szeptember 5. éjféltől a DAB+ szolgáltatását lekapcsolta."
Hallgasd interneten.
#8: Miért is?
Lejárt a 12 éves pályázata, tovább nem üzemeltethet.
Ha üzemeltetni akar, akkor meg kell pályáznia a frekvenciahasználatot - az meg pénzbe kerül (és az AH - mint az összes többi vállalat - erősen profitorientált, nem jótékonysági egyesület), azt valakiknek elő kell állítania. Ez a piacgazdaság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!