A régi villanyszerelesnel ez normális?
Régi házaknál annak idején elég volt ez a megoldás, de manapság már kevés és nem túl biztonságos. Az elektromoslakás tüzek zöme emiatt van mert a régi alu vezetékek elfáradnak, könnyen lesz zárlat vagy túlmelegedés esetleg kigyulladása a rákötési pontokon meg nyilván régi konnektorok vannak a lakásban amik egy idő után elfáradnak, meg a bennük lévőkosz, esetleg korom könnyen okozhat gyulladást ha túl terhelés lesz tapasztalható, vagy zárlatos lesz.
Én a helyedben elkezdenék spórolni egy teljes átvezetékelésre és valószínű nektek csak 2 megszakító van ami a főmegszakító szerepét látja el, az nem baj hogy 32A mert akkora teljesítményt enged át magán ha úgy alakul, viszont a vezetékek már nem bírnák el főleg a régi alu nem bírja hiába 2,5-es a 1,5 es réznek kevésbé kottyanna meg.
De mindegy is, én azt javaslom hogy ha hosszútávra terveztek a házzal és felújítás vagy valami van tervezve úgy pár éven belülre akkor javaslom az átvezetékelést.
Ezek szerint hívtatok egy villanyszerelőt, aki kicserélte, és utána leplombálta? Hmmm. Merőben szokatlan jelenség. A mérőhöz tartozó kismegszakítót plombálják le, az az áramszolgáltatóé, aztán ami még van, "felette", az a háztulajdonosé... azt a kutya nem szokta leplombálni. Vagy melyikről is beszélünk?
Az is érdekes, hogy akkor a 32 A-es ezek szerint nem eredeti (nyilván nem), hanem arra cserélte az a valaki? Akkor ő nem volt villanyszerelő, ha 2,5-es aluminyom elé ilyent rakott. Csak villanyszerelőnek látszó tárgy.
Már majdnem belekezdtem egy mondatba, de hát az is kérdés még, hogy most egy vagy több áramkör megy el a 32 A-esből? nem, mintha bármelyik eset jobb lenne, de áramkörönként kellet volna régen is túláramvédelmet biztosítani.
Ha EON-os villanyszerelő volt, és leplombálta, akkor az nyilván a mérőhöz tartozó kismegszakító. A mérővel alighanem egy alátéttáblán. Az? Annál nem probléma, és sosem volt, hogy az nagy, mivel ezen kívül kellene lennie egy elosztótáblának. Olyan nincs? Valahol a házban biztosítékok, kismegszakítók?
A mérőhöz tartozó kismegszakító azért akkora, mert annyi teljesítményt használhatsz fel. Az elosztótábla szolgálna a ház áramköreinek a védelmére, egyenként.
Félretettem a "bakony bs a bojlernak" dolgot. Egy mérő van összesen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!