Egy családtagom lehallgatókészülélet szerelt a szobámba. Hogy találjam meg a készüléket?
Tudom, hogy van, mert közölte velem, hogy van, és kész. Ma például feljött hozzám egy ismerősöm és már írt is nekem, hogy ,,Ki van fent? Remélem senki." Szóval szerintem éjjel-nappal hallgatózik, ami szerintem igen beteges. Barátaim közül nem igazán hordok fel senkit, pasit sem szoktam felhozni, egy jó ismerősömet hoztam fel most is, mert soká jött a busza, és beszélgettünk. Most már biztos vagyok benne, hogy le vagyok hallgatva és ez nem blöff.
Hogy találhatnàm meg a kis eszközt? Már felkutattam az egész házat. Elméletileg van egy férfi is, akinek van pótkulcsa, és ő is hallgatózhat, és bármikor bejöhet a házba is, ha úgy látja "jónak". A férfit nem ismerem, és ez elég para szerintem, hogy egy idegen is hallgatja éppen azt, hogy kivel mit beszélek, vagy hasonlók. Szerintem senki nem örülne annak, ha minden beszélgetése nyilvános lenne, létezik privátszféra.
Mivel találhatnàm meg? A szekrénysor hátulját még nem néztem át, de nem bírom egyedül elhúzni egyik elemét sem, arra gondoltam, hogy mágnest lógatok a szekrénysor mögé, és akkor hátha lesz "kapàs". Egyébként egy ilyen eszköz vezetékes? Más tipp esetleg, hogy ugyan találhatnàm meg?
Olyan kommentekért, hogy ,,Ezért börtön jár" stb. Nem kérek.
Nem ez az első őrültség, amit tett már egyébként. Azért közölte, hogy "Ne lepődjek meg, ha tudni fog mindent ezentúl".
Egyébként én eddig nem itt laktam, hanem sokkal messzebb, és ők már akkor is kint éltek külföldön, akkor lett felszerelve a készülék (legalábbis nevelőapàm ezt állítja). De nem hajlandó leszerelni, mert nem bízik meg bennem, és "Ki tudja milyen embereket hozok én fel". Hozzáteszem nincsenek aberràlt barátaim (eleve kettő van, s mint írtam, ritkán jönnek fel ők is, senki nem alkoholista, senki nem drogos, stb). Már hetek óta keresgélek. Tenni sajnos nem tudok semmit ellene, mert visszakényszerültem egyelőre ide lakni, és feljelenteni csak nem szeretném a családtagomat.
ez durva...
"egy ilyen eszköz vezetékes?"
annak kell lennie különben fel kellene mennie valakinek a lakásba elemet cserélni.
sokat vagy el otthonról? akkor lehet bemegy kicserélni az elemet...
ha időd engedi minden egyes darabot a lakásban nézz át! talán megtalálod.
aztán az is lehet hogy nem is abban a lakásban van. van ennek a jóembernek másik lakása a házban?
van szemben ház ahonnan rálátni a lakásra?
milyen a fűtés? van kémény? van gázcső, vízcső? a wc-ben van szellőző?
teszteld!
az konyhában suttogd hogy "segítség"
ha megjelenik a pasi akkor ott van a cucc :D
Igen, van számítógép és okos tv is. Mindenképp megnézem még egyszer ezeket a helyeket is, köszönöm!
Van egy informatikus ismerősöm, szerintem a napokban megmutatom neki az eszközeimet, ha ráér.
Tegyük fel, hogy tényleg igaz a helyzet, én el is gondolkodtam, hogy mit tennék (23/f):
Először is meg kéne tudni melyik helyiségben van a lehallgató. Ehhez én azt csinálnám, hogy az egyes helyiségekben mindenhol elmondanék egy szöveget zárt ajtóknál, csak kicsit megváltoztatva. Például (leegyszerűsítve): konyhában: az ég kék; fürdőben: az ég zöld; szobában: az ég piros. Annak megfelelően, hogy nevelőapád éppen melyiket mondja vissza, tudni fogod, hogy melyik helyiségben van a lehallgató.
Azt, hogy egy ilyen készüléket hova helyeznek el, a filmek elég realisztikusan bemutatják: asztal alja, ágy alja-belseje, szekrény teteje/alja, sarkok, függöny mögött, stb.
Ha megtaláltam a készüléket, utána cserélném a zárat is egyből. Bár ha ilyen kontrollmániás "családom" lenne, szerintem még az ajtót is rám törnék. :)
Mindenesetre egy film alapjának nem rossz. Ha ez tényleg veled történik és tényleg 20 éves vagy, érdemes elgondolkodni azon, hogy a város másik felébe költözz.
16, tudom melyik helyiségben van a készülék. Olvastam valami olyasmit is, hogy ha teljes a csend, akkor halkan visszhangoznia kéne annak amit beszélek, tesztelgettem már, de nem hallok visszhangot. Bár lehet, hogy ez hülyeség, én nem értek ezekhez abszolút.
17, igen, gondoltam. Köszi, a tanácsot!
Egy laikus által esetleg beszerezhető vezeték nélküli lehallgatóeszköz hatótávolsága nem olyan nagy, azt a közelből kellene neki figyelni egy vevővel. Plusz az elemcsere problémája.
Olyan eszköz, ami interneten keresztül kommunikálna kifelé (és nem a működő számítógép), egy ilyen tuskó figurának úgysincs, kamuzik csak.
TV sem életszerű.
A szokásos számítógépes trükkök, PC mikrofonnal? Vicc...
Akkor hajrá!
teljesen kapd szét a szobát!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!