Ppr műanyag vizvezeték csővet kell földelni? szükséges EPH-ba kötni?
Figyelt kérdés
tehát szükséges földelni ha az egész rendszer a fúrtkúttól a házig műanyag csövön ppr csővön jön,elég csak a szivattyút földelni?2020. jún. 10. 11:16
1/5 anonim válasza:
A műanyagot földelni?! Elég a szivattyút.
2/5 Szervizmérnök úr válasza:
Ha a csaptelep, illetve fürdőkád már földelt, akkor nincs miről beszélni, ilyen szempontból.
Ami érdekes, a műanyag fürdőkád, illetve zuhanytálca esete, a műanyag szennyvízcsővel.
Mivel a csőben elfolyó vízen keresztül is folyhat áram a csatornába (-ból), ezért kitalálták, hogy egy földelhető csőszakasz (vagy földelt fémszifon) beépítése lehet szükséges, avagy kötelező, ezt már nem tudom pontosan.
3/5 A kérdező kommentje:
külön a csaptelepet is kell földelni? azt hittem ccsak a készülékeket.
2020. jún. 10. 11:47
4/5 A kérdező kommentje:
gondolom ha a villany bojler helyesen le van földelve,akkor a vizbe sem kerülhet áram,ami belőle kijön,nem?
2020. jún. 10. 11:52
5/5 Szervizmérnök úr válasza:
Fémcsövek lévén (beleértve a fémharisnyás bekötőcsöveket is) gyakorlatilag minimális az esély, hogy ezek ne vezessenek megfelelően.
De sajnos vagy sem, a szabványalkotó résen van és minden hibalehetőségre odafigyel. Valószínűleg ezért ezért vannak ilyen ajánlások:
De igazság szerint nekem nem szakmám a villanyszerelés, csak elméletben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!