Mekkora és milyen típusú biztosíték szükséges?
Adott egy régi típusú karácsonyfa égősor. 16x24/3W-os izzókkal. Ehhez készítettem egy triakos fényerő szabályzót. Az izzók régisége miatt a teljes kivezérlésnél csak 190V-ot engedrem az égősorra. Ez izzónként kb.11,5-11,7 V-ot jelent. A Wattmérőn 190-195 mA áramfevétel volt látható. 200 mA elég lesz, vagy az izzók hidegindulása miatt nagyobb kell? És izzóhoz normál, vagy inkább lomha kioldású kelk?
Várom a válaszokat
Köszönöm.Az azért érdekelne, hogy normál (N), mérsékelten lomha ( M), vagy lomha (T) kell. Bár a T - t pl én pufferek és trafókhoz szoktam tenni.
Itt most az az érdekes, hogy az igaz, hogy izzókról van szó, azonban a triakot is védeni kell.
Mivel soros, kisteljesítményű dekorizzókról van szó, nem lesz a hidegindítási áram nagyságrendekkel nagyobb. Nyilván ha akarod megméred az izzó hideg ellenállását.
Mondom, nem kell ezen sokat filózni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!