Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Tönkremehet ettől a tv és a...

Tönkremehet ettől a tv és a számitógép?

Figyelt kérdés
Egy órás áramszünet volt, lúzer autós kidöntötte a villanyoszlopot. Egyszer még felvillant, aztán sokáig nem volt.
2010. júl. 25. 21:10
 1/5 anonim ***** válasza:
Hát én úgy tudom, hogy ha megy a gép, és a net is rajta és kihúzzák a konnektorból, akkor elég gázos... Tehát ez is ilyesmi. De a suliban egyik géppel kipróbáltuk, nem lett baja... Azért imádkozz ha drága gép és tv.
2010. júl. 25. 21:16
 2/5 anonim válasza:
nemhiszem, hogy tönkremehet. Akkor menne tönkre ha ez rendszeres lenne. Gondolom nem az
2010. júl. 25. 21:17
 3/5 anonim ***** válasza:

Hasonló volt pár éve,a markolós úgy vágta el a földkábelt,hogy a 0-ra is fázis került(ezt mondták,annyira nem értem).Szóval olyan,mindha mindkét szálon "+" menne be,a szomszéd pont tévézett.

A démász kifizette a tv javítását.

2010. júl. 25. 21:20
 4/5 anonim válasza:

Nem hiszem, hogy nagyobb bajod lehetne ebből...

Előzőnek: ha fázis kerül mindkét vezetékbe, az egyenlő a 0-val, azaz mintha semmit nem dugnál a kábelre, ennek pedig nem kéne semmit okoznia.

Szerintem a necces része a dolognak az, amikor épp elvágják a kábelt, mivel ilyenkor nem tudni, mi mivel érintkezik, de ennek sem kellene gondot okoznia.

2010. júl. 26. 01:04
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha egy másik fázis kerül a nullára, akkor egy pillantra nagyobb lesz a feszültség, ettől tönkremehet a gép. Tv-hez, számitógéphez használj feszültségszabályzós csatlakozót. kb 4-5ezer Ft, megéri!
2010. júl. 26. 06:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!