Ha szerdán vettem egy terméket és hibás, meddig vihetem vissza? 3 napig (szombat), vagy 3 munkanapig (hétfő)?
„Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a vállalkozás nem hivatkozhat a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:159. § (2) bekezdés a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.”
Munkanap. Teljesen egyértelműen fogalmaz a jogszabály. Viheted vissza nyugodtan hétfőn, de azért ha 12.03-kor vetted szerdán, akkor azt megelőzően vidd vissza.
3 munkanapon belül a meghibásodott termék cseréjét lehet kérni.
3 munkanapon túl javításra kötelezett a forgalmazó.
Termék árának visszatérítésére jogszabály nem kötelezi a forgalmazót, de megteheti, ez már az ő döntése.
Netes vásárlás esetén indoklás nélkül el lehet állni a vásárlástól 14 napon belül, ez a vevő joga megfelelő feltételek esetén.
Visszavételi garanciát nem ismer a jog.
Én vagyok a legboldogabb, hogy ma is tanultam valami újat, és ezúton kérek mindenkitől bocsánatot, amiért téves információm volt. De ezért szólhat hozzá több ember egy témához, valamint ezért van meg a lehetőség arra, hogy lepontozzátok a válaszomat. Így látszik az, hogy valaki - jelen esetben én - idiótaságot mondtam és ki lehet engem javítani. Sajnálom, hogy nem tudom törölni a bődületes hülyeséget, amit ide írtam.
Könyörgöm, kegyelmezzetek!
Üdv:
#2-es válaszoló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!