Miért mutat nullát?
8 Ω impedanciájú hangszóró DC-ellenállása átlagosan 6 Ω körül adódik, annál lejjebb nem igazán kell kalkulálni.
50 Hz mindamellett butaság, a mélysugárzó kinyírásához vezethet.
Van benne valami, bár egy pár wattal egy komolyabb mélysugárzót kipróbálni...-igaz, ha valaki 8 Ohmon 250 Voltos méréshatárban mér, ott jobb vigyázni... :-)
Pár wattal??? nem értem
Amúgy meg nem értem mire kellene vigyázni a nagy méréshatárral.
A műszerek pontossága a tartomány alsó részén rosszabb, mint mondjuk a felső 2/3-ban.
Szaktanárok ilyenért agyvérzést kapnának, ha valaki 250-es határban mérne 8 V-ot.
Láttál már multimétert????
A legtöbbb műszeren váltakozó feszültségű méréshatár 2 szokott lenni:200, 250V
De le is írtam hogy csak ez a kettő van.
# 16
Ezzel a stílussal leállhatsz nyugodtan, ha csak ilyen marhaságokat bírsz firkálni.
Tettem egy ilyen próbát, hogy nem névtelenül írok ide, mert már baromira elegem van az itteni mentalitásból, amikor hülyegyerekek szólogatnak be, tapasztalt szakembereknek.
De úgy látom, ezen a nyomorék helyen még így sem veszik észre magukat egyesek.
Te sem akarsz tudást elfogadni olyantól, aki nem csak évtizedek óta van a szakmában, de már ifjú iskolás korában saját tervezésű elektronikákat épített, persze nem úgy, mint manapság szokás (modulokból).
Te inkább megtalálod a módját, hogy ilyen előélettel, sértegesd a másikat.
Csak én meg rászoktam arra, hogy aki engem sérteget, annak utána már nem nagyon adok át tudást, mert arra érdemtelennek minősítem.
Igen, most jön a szokásos alacsony szintű (Gyík-szintű) visszaugatás, te vagy az okos kisgyerek, mindenki más hülye, ismerem már ezt is, 20 év fórumozás után.
Vagy nem kisgyerek, hanem elektronikával most ismerkedő vénember, kb. ezek a lehetőségek szoktak itt előfordulni.
A válaszolók nagy részét még mindig nem értem.
Olyan dolgokra kérdeznek rá kommentben ami konkrétan leírtam korábban. És AC mérésben 200 és 250V-os méréshatár van. Ezt valaki nem képes felfogni erről nem én tehetek.
És igaz hogy sokszor bunkó módon írok, de ez csak akkor jön elő amikor valamelyik válaszoló hülyeséget ír!
Nem villanyszerelő multi kellene az ilyesmi méricskéléshez,hanem műszerész multi.
Abban van vagy 5 féle AC méréshatár is.
" Mindenesetre eszembe sem jutana 8 Ohmos hangszórón, 50 Hz-en 250 v-os méréshatárral mérni. "
Normál esetben nem,viszont ha a konnektorba lesznek majd csatlakoztatva a hangfalak teszt gyanánt,akkor azért nem árt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!