Multiméter maximális Amperja?
Tehát kérdésem konkréten az lenne hogy menyi a maximális amperja?
Mivel rá van irva hogy 10A igen de mekkora feszültség melett?
Pl fogok 5Voltos tápot 46 Amperal az 230Watt
Vagy 230Voltos táp 1 Amperal az is 230Watt
Szerintem logikátlan hogy 10 Amper felett behal a multiméter.
Mert inkább itt maximális teljesitmény átfolyással lenne gond nem?
Amugy Auto akumlátor amper leadását akarom ki mérni de az gyanus hogy tul lépem a 10 amperos határ.
Összevissza kevered a fogalmakat.
Először is nem "Amperja", ez nagyon ocsmány fogalmazás (pláne még nagybetűvel), hanem __árama__.
Az áramnak pedig tényleg nincs köze a kérdés témája szempontjából a feszültséghez vagy teljesítményhez, most az ívhúzás problémáitól eltekintve, ami itt nem fenyeget.
Az pedig logikus, hogy 10 A felett vagy kiolvad a multiméterben lévő biztosíték (ha van), vagy erősen melegedni kezd a belső sönt, majd ki is olvadhat.
Egyes kínai műszerzsinórokról nem is beszélve.
Multiméterrel azt nem tudod megmérni, ki fogja égetni a benne lévő biztosítékot.
Még egy kisebb autó akksija is, 400A köröl ad le újkorán, a vége felé fele annyit, minden mérési tartományon kívül van az a multiméternek.
Akku vizsgálathoz, terhelővilla kell, vagy akku teszter, ahol beadod az akku max áramerősségét, és a gép ahhoz viszonyít, hogy amit lead az jó vagy sem.
Egy ilyen műszer 8-10ezer Ft, digitális akku teszter, így keress rá.
"inkább itt maximális teljesitmény átfolyással lenne gond"
húha, van itt probléma nem kevés..
lehet hogy maximális teljesítmény átfolyással kellene számolni
de az is lehet hogy nem
de az biztos, hogy a biztosítékot nem a teljesítmény b..a ki hanem az "amperja"
230 "amperja"-tól a kis multiméter beleolvad az asztalba.... :D
Jó lehet hogy nem vagyok képbe a dologgal de azért ne kövezetek már meg , majd az élet egy 230 voltal megkövez ha ti nem xD nah viccet félre téve.
Onnan jött a tévképzetem hogy van P=U*I
És pl Multiméter 230V 10A mérésre is képes ami 2.3Kw
De fognák most egy 0.01V-os valamit jó ilyen nem létezik de hogyha létezne és ez 10A melett van akkor 0,1Watt lenne.
Jó nem hiába van az hogy minden középsikolába már tanitsák a multimétert nyilván nem vagyok vele képbe de akkor nincs a feszültség és áramerösség között ekkora össze függés?
Pontosabban 2,3 kW és igen.
Mérhetnéd vele, legfeljebb annyi gond lehet, hogy bekapcsoláskor rövid ideig nagyobb áramot vesz fel egy motor, egy fűtőszál stb. Utóbbi esetben a hidegellenállás ugyanis kisebb, mint melegen, vagy motornál a felpörgés miatt például.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!