Elutaztam két hétre, de égve felejtettem a kis asztali lámpát, baj lehet?
szuper, akkor több áramkör van.
akkor még amiatt sem kell aggódni, hogy leolvad a hűtő ha az izzó megadja magát.
Tegnap a #15 írásakor nem akartam további részletekbe menni, de azért bevezetném az itteni köztudatba még azt is, hogy például a trafós talpú, 12 V-os asztali halogénlámpák nem véletlenül vannak ellátva egy védőüveggel, ha esetleg feltűnt volna valakinek. Legalábbis, amíg le nem szereljük és elkallódik, de nyilván a gyári állapotra gondoltam.
Noha a forró izzó érintése ellen is véd, de a szakirodalom szerint a halogénizzó néha el is durranhat. Az is lehet, hogy inkább csak bekapcsoláskor.
De ha itt is egy ilyen lámpáról lenne szó, a védőüveg bizonyára teljesítené a feladatát.
A 230 V-os halogénizzó is duplán burkolt.
Ezen már túl vagyunk:
"Egyébként maga az égő milyen? Hagyományos vagy energiatakarékos?"
"Na ezt meg nem mondom neked. Évekkel ezelőtt cseréltem, aztán elraktam, nem használtam a lámpát, és most vettem elő. Szerintem hagyományos lehet."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!