Elutaztam két hétre, de égve felejtettem a kis asztali lámpát, baj lehet?
:)
Azért ha szétrobban, akkor némi pici szikra ha épp valami gyúlékonyra esik, mittudomén... Mennyire van rend az asztalon (meg ott, ahova szikra eshet)? Le van róla pakolva, vagy van rajta könnyen gyulladó pl. papírzsepi?
De azért jóval valószínűbb, hogy nem lesz baj.
Idiótákkal ne foglalkozz, az izzók és a lámpatestek folyamatos üzemre vannak tervezve, egy idő után már nem melegszik tovább.
Beáll a hőegyensúly.
Én hiszek neked kedves utolsó, bár kifejezetten forró szokott lenni a talp része a kislámpának egy hosszú, egész napos használat után. :/
Csak egy hetet bírjon ki, és összeteszem a két kezem.
Ha nincs gyúlékony anyag mellette, akkor semmi nem lesz.
Egyébként én még életemben nem láttam olyat, hogy egy izzó szétrobbanjon, szerintem ez nagyon ritka dolog lehet. Olyat már tapasztaltam néha, hogy amikor kiégett, lecsapta a kismegszakítót. Ha ezt csinálja és pont ugyanazon a kismegszakítón van pl. a hűtő/fagyasztó, az kellemetlen lehet.
Az hogy 10 óráig ég, vagy 2 hétig teljesen mindegy. Pár óra után beáll egy egyensúlyi állapot, amikor pontosan ugyanannyi hőt termel, mint amennyit a környezet elvon.
A villanyszámla sem lesz olyan egetrengetően magas, 60 W-os izzóval számolva kb. 800 Ft-tal lesz több.
Remélni tudom, hogy nem hagytam ott pl. valami zsepit, vagy valamit. Bár rendet raktam, mielőtt eljöttem, de hát már nem bízom magamban.
Köszönöm kedves utolsó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!