Valahol lehet még régi, hagyományos izzós asztali lámpát kapni?
Halogénizzóst vásárolj inkább szerintem.
Ezeket általában a kettős teleszkópról ismered fel, ami a 12 V-ot vezeti az izzóhoz, a talpában pedig trafó van.
Abban azután kicserélheted az izzót kisebb teljesítményűre is, ha úgy tetszik.
Magam részéről az izzó helyett próbáltam bele LED-et építeni, sima DC-meghajtással, így legalább a vibrálást kizártam.
De azt nem tudtam kizárni, hogy a fénye, spektruma kellemetlen, az izzóhoz képest. Hideg / meleg LED, egyik sem az igazi.
Úgyhogy később kerítettem egy olyan halogénlámpát, ami formára is jól néz ki és inkább izzóval használom.
Előzőhöz kiegészítés: az Osram is gyárt halogénizzót:
# 4
Persze, ilyen alapon bármelyik E27 lámpába lehet tenni halogénizzót, de én arra is gondoltam, hogy ezek az E27 lámpák desing szempontjából nem olyan tetszetősek a "nagy fejükkel", mint némelyik 12 V-os trafós halogén.
De utóbbiból sem a legalja kacatokra gondolok természetesen.
Mindemellett ez már az esztétikai igényeken is múlik, hogy kinek, mi jön be, az adott lakberendezési környezetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!