Mi a különbség az inverter és a tranformátor között?
Hidd el, ismerem a hegesztő felépítését, a pctápét is, és dolgoztam kapcsolóüzemű tápokkal Ericsson telefonközpontok paneljait gyártó cégnél még technikusként, de majdnem 15 éve villamosmérnök vagyok.
Úgyhogy tudnék sokat mesélni nagyteljesítményű hajtástechnikáról egyeáramú motoroknál, és aszinkron meg szinkron motorokkal is foglalkoztunk eleget.
A graetz híd meg vicc volt. A legnagyobb butaság ami elkövethetsz, hogy lebecsülöd a másikat. Van mit még tanulnod. Főleg emberismeretből, meg emberségből. Ha nekem mondják, tuti jót röhögök, nem is feltételezném hogy nem vicc.
Ez most mi? Mentegeted a butaságaid? De miért nem szakmai érvekkel?
Még mielőtt valaki kiforgatná az előbbi válaszom, az inverter természetesen részét képezi a PC-tápnak is (bármelyik PWM-tápegységnek) és a hegesztőkészüléknek egyaránt, mint áramköri részlet, ahol a DC-ből AC lesz (primer inverter).
Az egyszerűbb készülékekből az aktív PFC-t kihagyhatják, a háromfázisú bemeneti egyenirányítóval gyártott típusoknál is elmaradhat.
Továbbá vannak még dual inverteres hegesztők, ahol van még egy szekunder inverter is, ami a kimeneti DC-t ismét megszaggatja, kedvezőbb hullámformát előállítva ezáltal a speciális hegesztésekhez.
Tehát mindegyik esetre igaz a szakmában világszerte ismert alaptétel:
-------
Az inverter onnan kapta a nevét, hogy az egyenirányító fordítottja.
-------
Pont.
Ezen nincs mit megdumálni.
Mentegetőzni.
Én nem mentegetőzök mert nincs miért és nincsenek butaságaim. Itt aki buta és még kretén is az te vagy.
Azt mondtam hogy van inverteres hegesztő, amire elkezdték fröcsögni hogy ez mekkora marhaság. Most meg leírod hogy eleme a hegsztőnek meg a pc tápnak is.
Itt le is írtad magad. Még ha profi lennél szakmailag, akkor is emberileg nulla vagy. Az igazi profik segítik a tudatlanokat, hogy megértsék az összefüggéseket. Te mit csinálsz, mindenkit butázol, meg nyákverések közt osztod az észt. Miközben magaddal is ellentmondást. És ezt nem forgattam ki.
Mielőtt elfeledkeznél magadról, ezt írtam először:
"Az inverter az egyenirányító fordítottja, azaz: DC --> AC."
Erre te:
"akkor az inverteres hegesztőtrafó hogyhogy egyenfeszt ad ki?"
Ezzel próbáltad cáfolni a válaszom? Ez nem cáfolja az állításom, hanem csak egy irreleváns butaság.
Sok a mellébeszélés kisöreg.
# 16
Hűha, most aztán nagy újdonságot mondtál.
De megint mellébeszélsz, az adott téma szempontjából az "invert" nyelvi jelentéséről szól a dolog. Hogy miért nevezik így.
Nem, nem beszélek mellé. Egyszer azt állítottad hogy a hegesztő nem inverteres, aztán meg azt hogy az. Ezen nincs mit magyarázni. Én nem cáfoltam amit állítottál, feltettem egy kérdést. Az hogy szociálisan inkompetens vagy és mindent támadásnak vélsz, az a te problémád.
Azt el kell ismerni, annyira nem vagy inkompetens, mint az egyszeri pc-boltos, aki megette hogy a peltier elem az egy fordítva bekötött ellenállás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!