Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mi a különbség az inverter és...

Gehdjfztuz kérdése:

Mi a különbség az inverter és a tranformátor között?

Figyelt kérdés
Wikin és máshol utánna néztem mindkettőnek, de én ugyan azt olvastam ki.

2019. nov. 19. 13:10
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
64%
Menedzserszemléletben ugyanaz. Feszültség megy be, és más értékű jön ki. A különbség ott van, hogy egy trafóra rakhatsz 12v egyent, az életben nem fog kijönni a másik oldalon semmi, leszámítva a pillanatot amikor ráakasztod. Az inverterbrn pedig van elektronika, ami által tud pl a 12v egyenfeszből 230 váltakozó csinálni. Egyszerűen magyarázva ennyi
2019. nov. 19. 13:24
 2/40 anonim ***** válasza:
30%

A magyarázat sokkal egyszerűbb, csak sokan nincsenek tisztában vele:

Az inverter az egyenirányító fordítottja, azaz: DC --> AC.

Trafó: AC <--> AC

2019. nov. 19. 13:29
 3/40 anonim ***** válasza:
73%
2# akkor az inverteres hegesztőtrafó hogyhogy egyenfeszt ad ki?
2019. nov. 19. 14:14
 4/40 anonim ***** válasza:
66%

Hagyjad,,

Régebben már volt vele egy inverter konverter ide vagy oda háború.

2019. nov. 19. 14:47
 5/40 anonim ***** válasza:
83%

A transzformátor egy passzív alkatrész. Vasmag, és ezen a vasmagon több tekercs. A menetszámok arányában alakul a feszültség és az áramerősség. Csak váltakozófeszültséggel működik.

Az inverter pedig egy elég összetett áramkör, ami tartalmaz transzformátort is. A bemenő egyenfeszültségből egy elektronika állítja elő a transzformátor számára a váltakozó feszültséget.

2019. nov. 19. 15:02
 6/40 anonim ***** válasza:
21%

# 3

Szerinted a LED is izzik, mert a buták LED-izzónak nevezik? Pont ilyen az "inverteres" hegesztő is.

2019. nov. 19. 15:30
 7/40 anonim ***** válasza:
18%

Aham. Köszönjük Emese. Guglizz rá, inverterschweissgrät, inverteres hegsztő. Ezek szerint a gyártó nem tudja mit gyárt. :D

Van a klasszikus hegesztőtrafó, meg a kb negyede akkora inverteres cucc tele elektronikával.

Akkor ha a graetz-híd +- lábaira ráakasztom az akksit, akkor a ~ lábakon váltakozó jön ki? Ez inverter lenne?

2019. nov. 19. 15:41
 8/40 anonim ***** válasza:
18%
A LED izzóban igazad van, azt én is meg szoktam mosolyogni, de ne nevezzük már a gyártót laikusnak.
2019. nov. 19. 15:44
 9/40 anonim ***** válasza:
18%

Nyilván be voltak szívva a mérnökök akik adták a nevet az inverteres hegesztőnek.

Ez lehet az oka.

Csak van itt egy ilyen birka paranoiás okostojás,akit már számüztek egy másik fórumon,és most itt vergődik.

Most az a legújabb paranoiája,hogy ki merészeli lepontozni a válaszait.

Asszem én meg rászállok a sértegető üzenetekre,azt jelentették,hátha lekorlátozzák a kis öreget.

2019. nov. 19. 15:46
 10/40 anonim ***** válasza:
0%

# t

De aki nem ismeri az elektronikus hegesztő felépítését, minek okoskodik?

Tudtad? Elvi felépítés szempontjából ugyanaz, mint egy PC-táp. Természetesen aktív PFC-vel és némiképp eltérő szabályzókörrel, ami nem egyszerűen feszültséget stabilizál, meg egyéb, nagyságrendi elérésekkel.

PC-tápot ki nevezi inverteresnek?

Ez egy ilyen elterjedt szokás, mint ahogy a power bankok gyártói sem azt írják, hogy 10 Ah, hanem 10 000 mAh.

Hülyék kedvéért, aki a nagy számoktól jobban elélveznek, vagy akiknek a 10 Ah nem mond semmit, azt hiszik, valami semmiség.

Pont ennyi alapja van a gyártók által inverternek nevezett tápegységnek, de aki nem ismeri a belsejét, az nehezen fog fel már ilyen bonyolultabb dolgokat.

------

"Akkor ha a graetz-híd +- lábaira ráakasztom az akksit, akkor a ~ lábakon váltakozó jön ki? Ez inverter lenne?"

Ennyire buta vagy, vagy direkt forgatod ki a fizikát?

-----

# 9 "ki merészeli lepontozni a válaszait."

Ezt is elmagyaráztam már, csak alattomosan kiforgatod.

Nem érdekel a leminősítés, amikor tettem érte valamit: lehülyéztem az embert stb.

De amikor egy tisztán szakmai válaszban több évtizednyi tapasztalatot adok át, teljesen önzetlenül, hobbiból, ami ráadásul 100 % igazságtartalmú, azon mit minősít le? A butaságot nehezen tolerálom.

2019. nov. 19. 16:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!