Mi a különbség az inverter és a tranformátor között?
A magyarázat sokkal egyszerűbb, csak sokan nincsenek tisztában vele:
Az inverter az egyenirányító fordítottja, azaz: DC --> AC.
Trafó: AC <--> AC
Hagyjad,,
Régebben már volt vele egy inverter konverter ide vagy oda háború.
A transzformátor egy passzív alkatrész. Vasmag, és ezen a vasmagon több tekercs. A menetszámok arányában alakul a feszültség és az áramerősség. Csak váltakozófeszültséggel működik.
Az inverter pedig egy elég összetett áramkör, ami tartalmaz transzformátort is. A bemenő egyenfeszültségből egy elektronika állítja elő a transzformátor számára a váltakozó feszültséget.
# 3
Szerinted a LED is izzik, mert a buták LED-izzónak nevezik? Pont ilyen az "inverteres" hegesztő is.
Aham. Köszönjük Emese. Guglizz rá, inverterschweissgrät, inverteres hegsztő. Ezek szerint a gyártó nem tudja mit gyárt. :D
Van a klasszikus hegesztőtrafó, meg a kb negyede akkora inverteres cucc tele elektronikával.
Akkor ha a graetz-híd +- lábaira ráakasztom az akksit, akkor a ~ lábakon váltakozó jön ki? Ez inverter lenne?
Nyilván be voltak szívva a mérnökök akik adták a nevet az inverteres hegesztőnek.
Ez lehet az oka.
Csak van itt egy ilyen birka paranoiás okostojás,akit már számüztek egy másik fórumon,és most itt vergődik.
Most az a legújabb paranoiája,hogy ki merészeli lepontozni a válaszait.
Asszem én meg rászállok a sértegető üzenetekre,azt jelentették,hátha lekorlátozzák a kis öreget.
# t
De aki nem ismeri az elektronikus hegesztő felépítését, minek okoskodik?
Tudtad? Elvi felépítés szempontjából ugyanaz, mint egy PC-táp. Természetesen aktív PFC-vel és némiképp eltérő szabályzókörrel, ami nem egyszerűen feszültséget stabilizál, meg egyéb, nagyságrendi elérésekkel.
PC-tápot ki nevezi inverteresnek?
Ez egy ilyen elterjedt szokás, mint ahogy a power bankok gyártói sem azt írják, hogy 10 Ah, hanem 10 000 mAh.
Hülyék kedvéért, aki a nagy számoktól jobban elélveznek, vagy akiknek a 10 Ah nem mond semmit, azt hiszik, valami semmiség.
Pont ennyi alapja van a gyártók által inverternek nevezett tápegységnek, de aki nem ismeri a belsejét, az nehezen fog fel már ilyen bonyolultabb dolgokat.
------
"Akkor ha a graetz-híd +- lábaira ráakasztom az akksit, akkor a ~ lábakon váltakozó jön ki? Ez inverter lenne?"
Ennyire buta vagy, vagy direkt forgatod ki a fizikát?
-----
# 9 "ki merészeli lepontozni a válaszait."
Ezt is elmagyaráztam már, csak alattomosan kiforgatod.
Nem érdekel a leminősítés, amikor tettem érte valamit: lehülyéztem az embert stb.
De amikor egy tisztán szakmai válaszban több évtizednyi tapasztalatot adok át, teljesen önzetlenül, hobbiból, ami ráadásul 100 % igazságtartalmú, azon mit minősít le? A butaságot nehezen tolerálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!