Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ha valakinek kölcsönadtam...

Ha valakinek kölcsönadtam 8000 eurót? Többi lent

Figyelt kérdés
Szóval, ha vkinek kolcsonadtam 8000 eurót, de a megbeszélt időre nem adta meg, és felvettem hitelt, amit természetesen ő fizet havonta, az olyan mintha megadná nekem szép lassan a kolcsonadott pénzt, vagy, (hogyha ezt letorleszti) azon felül még mindig tartozni fog nekem a kolcsonadott 8000 rel ?
2019. nov. 8. 12:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Akkor fog tartozni neked a 8000 felett, ha te kifizeted neki a hitelt, amit ő állt helyetted.

Persze a kérdés, hogy mennyi a hitel teljes összege, mert ha kevesebb mint 8000 EUR, akkor a fentmaradó résszel még tartozik.

Ha több, akkor meg te tartozol neki.

2019. nov. 8. 12:33
 2/11 A kérdező kommentje:
A kolcsonadott pénz is 8000, és amit felvettem hitelkent, az is 8000. Úgy beszéltük meg, h ezt ő fizeti vissza.. Tehát, ha ezt kifizeti, illetve ha majd kifizette, azaz visszautalta à banknak , az olyan mintha megadta volna a tartozást nekem , vagy még akkor is tartozni fog a kolcsonadott 8 cal?
2019. nov. 8. 13:00
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha kifizeti neked a hitelt, akkor már nem tartozik vele. Eleve a hitel több is 8000 eurótól, mivel kamata annak is van, tehát ő jár rosszabbul így is.

Itt 1x 8000 euróról van szó.

Te, annyit adtál neki, ő annyit fizet vissza a banknak, te meg a banktól kaptál annyit. Így egyenlő.

2019. nov. 8. 13:24
 4/11 anonim ***** válasza:
Ez olyan spekuláns kérdés.
2019. nov. 8. 13:44
 5/11 anonim ***** válasza:

Már csak azért is spekuláns,mert amit felvettél neki pénzt,hogy odaadjad azt is visszakérnéd tőle a kezedbe,meg még pluszban utalja is vissza a banknak szintén a 8 ezret ?

Ez valami egyszerű trükközés a pénz duplázására ?

2019. nov. 8. 13:47
 6/11 Ypszilon1980 ***** válasza:
48%

Nem értem a hitel minek kellett,vagy van-e a kettő között összefüggés.

A pénzed nem adta vissza, tehát tartozik 8000 Euróval. Ha te emiatt kellett felvegyél hitelt, akkor ő fizeti helyetted a hitelt+kamatokat, amivel ő rosszabbul jár, de a ti dolgotok. Viszont így te vagy az adós, tehát akármi történik, nem fizeti pl., akkor is neked fizetni kell tovább,a banknak te tartozol. Én inkább megegyeztem volna vele.

2019. nov. 8. 13:53
 7/11 anonim ***** válasza:
46%
Az jár jól akinek nincs papír róla.
2019. nov. 8. 14:19
 8/11 anonim ***** válasza:
0%

Sejtem mi lesz a vége.

Amikor letörlesztett 8000 Eurot, akkor majd kijelenti, hogy kész, ő visszaadta, és ott maradsz a fennmaradó kb 2-3000 Euro hátralévő törlesztéssel a sok kamat miatt.

2019. nov. 8. 15:39
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

De, itt valójában 2 különböző dolog van.

Az adósod, 8000Euróval tartozik neked, nem a hitel törlesztésével.

Az a te dolgod, és neki ahhoz semmi köze, te neveden van.

Attól, hogy ténylegesen ő fizeti, az mindegy.

Ő a 8000 Eurót kell, hogy visszaadja, ha kamatban nem egyeztetek meg.

Mivan ha befizet pl 4000 eurót, tegyük fel bizonyítani is tudja, majd megàll, kezedbe nyom még 4000 ret és kész.

Ő letudta, mivel 8000-t visszaadott.

Te, meg ottmaradsz a kanatokkak

2019. nov. 8. 15:46
 10/11 anonim ***** válasza:
Kamatokkal.
2019. nov. 8. 15:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!