Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mi értelme van így az energiat...

Mi értelme van így az energiatakarékos LED égőknek?

Figyelt kérdés

Az idén az összes villanyégőnket kicseréltül LED-re A konyhában a 11 wattos LED égő tönkrement - márciusban vettük - 1 hete tönkrement. Az egyik szobában (két szoba van) tegnap úgyszintén - a konyhainak a fényereje egyik pillanatról a másikra kb a negyedére csökkent, a szobai egyáltalán nem is világít. Igaz, hogy egyik sem volt márkás az egyiket a tescóban a másikat a coopban vettük. Utána néztem a dolgoknak és olvastam néhány helyen, hogy még a márkás LED égők is elég sokszor tönkremennek 1-2 éven belül! Akkor mi ez az átverés a dobozain, hogy 20-25- ezer üzemórát is kibírnak ha egy egyszerű hagyományos 150 forintos izzó is tovább bírja? A régi izzókat amiket kivetünk azokat raktam vissza (még jó , hogy megtartottuk) A többi helységben lévő LED égőknek sem jósolok hosszú élettartamot ha ez a kettő ilyen hamar tönkrement. Egyáltalán nem érdemes érte sok pénzt kiadni pláne nem több ezret.

Mi értelme így a LED égőknek?

2019. okt. 18. 20:00
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
61%

Ha nem kamu a kérdés és valóban elromlott, akkor vissza viszed és garanciálisan kicserélik neked.

Már ha nem valami szart vettél, amire nem is adnak garanciát. Utóbbi esetben csak ostoba vagy.

2019. okt. 18. 21:12
 12/27 A kérdező kommentje:
Hiába van jótállás egyes LED lámpákra azok sem sokkal jobbak a többinél. Elhitetik, hogy jobbak azért, hogy megvegyék - adnak rá 2-3 év jótállást - de az emberek nagyon nagy része nem fogja kicseréltetni egy 500 vagy 1-2 ezer forintos forintos égőt - persze egy év után a blokk is kell a cseréhez - van aki ezt megtartsa? Ki "égeti" magát egy LED lámpával a boltban? Eldobják és vesznek másikat , vagy LED-et vagy hagyományost. Tudják ezt a gyártók is azért a "jótállás" egy jó marketing fogás. Hasonló ez a LED tévéhez azokhoz is legtöbbször két éves jótállást adnak és "véletlenül" a legtöbbször a jótállás lejárta után "kiég" a LED hátérvilágítás.
2019. okt. 18. 21:26
 13/27 anonim ***** válasza:
Persze, azt nem mered megírni, hogy pontosan milyeneket vettél.
2019. okt. 18. 21:34
 14/27 anonim ***** válasza:

Akkor te térj vissza a normál izzóra.

A LED pont nem a kiforratlan technológia, és egy normális tápegység is sokáig bírja. De még az olcsók is.

Nekünk vannak 5 éves Neolux-ok, 3 éves Osram-ok, előbbiből 10 utóbbiból 6 darab, egyiknek sincs baja, napi szintű használat mellett. Van vagy 10 db 600 forintos Pepco-s, azok egy évesek, azok is jól működnek, illetve vannak egyenesen Kínából rendeltek, egész pontosan 12db, kb olyan 9 hónapja működnek, egyenlőre hibátlanul. Volt Lidl-s ami hamar tönkrement, azt hiszem 1, a többi abból is egy éve működik (5db).

Ha annyira szar és kiforratlan lenne a technológia, és csak marketing az egész, akkor ennél azért nagyobb hibaaránnyal kellene operálni nálunk is, hiszen csak LED-et használunk évek óta.

Bele lehet futni szarba, ahogyan mindenből, ettől még nem kell azonnal összeesküvés elméleteket gyártani, hogy hogyan akarnak lehuzni a marketingesek egy működésképtelen technológiával. Ennyi erővel ezt mindenre rá lehetne húzni. Mint általában, a minőséget meg kell fizetni, vagy pedig megkeresed a legjobb ár/érték arányt. Sajnos a kísérletezés meg néha nem úgy sikerül. Attól hogy te most belenyúltál még maga a technológia nem lesz szar.

2019. okt. 18. 22:12
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Én boltban vettem valami ismeretlen márkát, azok 10-16 hónapot bírtak.

Piacon vettem egy még ismeretlenebb márkát, amik viszont mennek 3 éve.

Amit boltban vettem, abban csak 4-5 alkatrészből álló "tápegység" -el voltak hajtva a sorba kötött 12V -os SMD LED -ek.

A piaci LED izzókban normális ac-dc tápegység van és sorhuzamos LED kapcsolás, 12V -os SMD LED -ek 24V -os táplálásról hajtva.

2019. okt. 18. 22:40
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

Azt elfelejtettem leírni, hogy a bolti cuccban negyede annyi SMD LED -el volt ugyanaz a 12W -os teljesítmény. Forró volt 5 perc üzem után az egész.

A piaci cucc egyik része sem forró több órás üzem után sem.

Ebből egyértelmű, hogy kifogtam a boltban egy hulladékot, amiben normális táp sem volt és túl voltak hajtva a LED -ek. A piaci cuccban viszont nincsenek, vagy nincsenek annyira túlhajtva a LED -ek.

Azóta megnézem a LED izzók méretét és súlyát is. A nagyobb méret kisebb eséllyel jelent túlhajtott LED -eket (nagyobb darabszám, néha látható és megszámolom a LED -eket és számolom, abból kihozhato -e a ráírt teljesítmény túlhajtás nélkül), a nagyobb súly pedig minőségibb tápegységre utal.

2019. okt. 18. 22:58
 17/27 anonim ***** válasza:

NEkem az ágyam melletti éjjeli lámpában 2016 nyara óta van LED "izzó" (Jobban mondva világítótest).

A plafonon ez a "perec alakú"szutyok volt, fél év után megadta magát, LED-esre lett cesrélve még 2017-ben, azóta nem kellett hozzányúlni. Konyha, fürdő úgyszintén

(Ja, és munkásszálló lévén elég sokat vannak használva, illetve fel-le kapcsolgatva)

2019. okt. 19. 00:44
 18/27 anonim ***** válasza:
Még egy vélemény az Osramra. Nekem 4 éve mindenhol ilyen van, a kinti mozgásérzékelős hajólámpától kezdve a autószerelő aknáig és bent a házban is mindenhol. 25 darab ledből egy adta meg magát az is a konyhai.
2019. okt. 19. 08:51
 19/27 anonim ***** válasza:
0%

"LED "izzó" (Jobban mondva világítótest)."

Sokan érzik, hogy nem jó szó az izzó, de azt nem érzik, hogy mi a jó megfejtés, ezért elárulom azt is. Miután létezik:

- izzólámpa

- petróleumlámpa

- higanygőzlámpa

- bányászlámpa

- zseblámpa

- hadd ne soroljam lámpa

Logikus módon van LED-lámpa is.

Itt a nagybetűs rövidítéshez elvileg egy kötőjel illik és ilyen egyszerű. Vagy lehet simán LED, még az is jobb, mint az izzó.

2019. okt. 19. 09:48
 20/27 A kérdező kommentje:

Az egyik az Tungsram volt - márciusban lett vásárolva a másik a Coopban ismeretlen kínai márka a dobozára ha jól emlékszem csak a bolt neve (Coop) volt írva.

A blokkot nem raktuk el - nem gondoltuk, hogy pár hónap múlva szükségünk lenne rá.

2019. okt. 19. 18:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!