Földeletlen konnektorhoz nincs hosszabbító?
Utolsó, nem neked írtam, hanem annak, aki megmagyarázta, hogy a rövidzár nem jár nagy árammal. Erre mondtam, hogy nyilván ha nem dugom be a "zárlatos" vasa lot, akkor áram sem fog folyni, de ez már mekkora szőrszálhasogatás, mivel a rövidzárnak akkor van jelentősége, ha üzemszerűen használom.
Ha meg van fesz, akkor I=U/R ahol R közelít a nullához.
Fesz nélkül meg kb. annyi értelme van vizsgálni, mint a felni meg a féknyereg közti galvanius kapcsolatot.
"Nem is a feltétele hanem a következménye"
Az áramot mint feltételt arra értettem, hogy a nagy áram rövidzárlat esetében nem feltétele annak hogy rövidzárlatnak nevezzük.
"tekintettel arra hogy 220V-ról beszélünk."
A zárlat általános érvényű fogalmára írtam, elvonatkoztatva a 230V-ról működő háztartási berendezésektől.
#17, #22-nek:
A teljes megjegyzésem így szólt:
"Nem is a feltétele hanem a következménye, tekintettel arra hogy 220V-ról beszélünk."
Vagyis ha te nem 220-ról beszélsz, akkor az nem tartozik a témához.
#23 vagyok:
Ha most abba fogsz belekötni hogy nem 220 hanem 230, akkor a moderátornak is adok egy kis melót! :D
"Vagyis ha te nem 220-ról beszélsz, akkor az nem tartozik a témához."
De ahhoz tartozik, mert zárlatról volt szó.
Az is rövidzárlat ha egy 230V-os berendezésben összeér a nulla és a védővezető.
Nagy áram nem fog folyni, mert alapesetben nincs közöttük feszültség különbség.
#23, #25-nek:
Te nagyonh'lye!!!!
Már avval sem vagy tisztában, hogy a nulla és a védővezető a szolgáltató oldaláról egy és ugyanaz?!
Eddig is érzékeltem hogy hiányosak az ismereteid, de most "bemutatkoztál"! :D
Látom a nullázós köcsögtroll erre is járt.
#8-ban a tényeket írtam le, de neki ez sem tetszik, több válaszadó más válaszaival együtt, amelyek szintén tényt közöltek... jó ez a fórum.
Súlyozni kéne a pontozást, aki 50% alatt van, annak ne jelenjenek meg a színes mancsok.
#26, #27-nek:
Talán ott hibáztad el a #8-as válaszod, hogy túl szakszerűen fogalmaztál, így még azt sem értik hogy a legjobb megoldást javasoltad! :D
"Már avval sem vagy tisztában, hogy a nulla és a védővezető a szolgáltató oldaláról egy és ugyanaz?!"
Tisztában vagyok vele hogy egy ponton ketté ágazik (össze van kötve).
És azzal is tisztában vagyok hogy ettől még nem ugyanaz, máshol nem lehet közös pontjuk.
És te tisztában vagy ezzel?
Visszatérve a zárlat fogalmára: arról van szó hogy "nem kívánt galvanikus kapcsolat". A nulla-védővezető zárlat is ilyen.
Azért említettem ezt példának (köcsögözés és lehülyézés nélkül) mert ilyen zárlat esetén nem alakul ki nagy áram. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!