Földeletlen konnektorhoz nincs hosszabbító?
Oké azt nem tervezem :D
Csak attól paráztam, nehogy maga a konnektor bekrepáljon és megrázzon.
Szívem szerint áram gáz és minden mentes helyen élnék..
"Ha a zárlat alatt a rövidzárat érted, akkor lebaszarintja az automatát."
Nem biztos.
A zárlat nem attól zárlat hogy hatására nagy áram alakul ki, hanem attól, hogy üzemszerűen egymással közvetlenül nem érintkező potenciálok nem kívánt, alacsony ellenállású kapcsolatba kerülnek egymással.
#1, #2-nek:
Tudod létezik olyan hogy testzárlat. Ez akkor fordul elő, ha a berendezés fém-burkolata hálózati potenciálra kerül.
Ebben az esetben a burkolatra kötött FÖLDELÉSEN keresztül "lebaszarintja" az automatát. Viszont ha hiányzik a földelés, akkor ha nincs szerencséje a használónak, ő fogja leföldelni a cuccost amikor megérinti! Magyarán: jól megbaxxa a 220.
#16-nak:
"A zárlatnak és a rövidzárlatnak nem feltétele a nagy áram."
Nem is a feltétele hanem a következménye, tekintettel arra hogy 220V-ról beszélünk.
Javaslom hogy nézd át újra Ohm törvényét.
#12-nek (kérdezőnek):
Ha a hosszabbítódon több konnektor is van, akkor ha a berendezés testzárlatossá válik, akkor értelemszerűen a hosszabbítód konnektorának föld-kapcsai is rázni fognak.
#17 vagyok:
Ha pedig a testzárlatos cuccal egyazon, földelt elosztóba más is be van dugva, akkor annak a burkolata is rázni fog!
#17, #19-nek:
Te most mégis miről beszélsz?
Lefordítanád nekem a fizika nyelvére? (nem fog menni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!