Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Földeletlen konnektorhoz...

Földeletlen konnektorhoz nincs hosszabbító?

Figyelt kérdés
A szobáinkban földeletlen konnektorok vannak, viszont nekem kellene egy 1.5 méteres, egy 3 méteres meg egy T elosztó. Jelenleg földelt elosztók vannak beldugva de azt mondta a villanyszerelö hogy az nem jó. De akárhol keresem sehol nincs földeleltlen, max neten 1-2 helyen, de ott se találok olyat, ahol egy webshopba lenne mind a 3.
2019. okt. 9. 12:25
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

Oké azt nem tervezem :D

Csak attól paráztam, nehogy maga a konnektor bekrepáljon és megrázzon.

Szívem szerint áram gáz és minden mentes helyen élnék..

2019. okt. 9. 15:36
 12/29 A kérdező kommentje:
Mármint hogy a hosszabbító nehogy megrázzon..
2019. okt. 9. 15:39
 13/29 A kérdező kommentje:
Paragép vagyok, lehet el is adom a házat és elköltözök a Kaukázusba valami hegyi házba, ahol nincs áram gáz és társai :D
2019. okt. 9. 15:40
 14/29 Szirty ***** válasza:
30%

"Ha a zárlat alatt a rövidzárat érted, akkor lebaszarintja az automatát."

Nem biztos.

A zárlat nem attól zárlat hogy hatására nagy áram alakul ki, hanem attól, hogy üzemszerűen egymással közvetlenül nem érintkező potenciálok nem kívánt, alacsony ellenállású kapcsolatba kerülnek egymással.

2019. okt. 9. 16:45
 15/29 anonim ***** válasza:
69%
14# a rövidzárlat definíciója elég egyértelmű egy áramkörben, nincs ha meg akkor. Akkora folyik amekkorát a 230v át tud zavarni a vzeték ellenállásán és csak addig amíg leold a bizti. Minde féle más átvezetés nem rövidzárlat.
2019. okt. 9. 22:01
 16/29 Szirty ***** válasza:
69%

#15 A zárlatnak és a rövidzárlatnak nem feltétele a nagy áram.

[link]

2019. okt. 10. 17:00
 17/29 anonim ***** válasza:
71%

#1, #2-nek:

Tudod létezik olyan hogy testzárlat. Ez akkor fordul elő, ha a berendezés fém-burkolata hálózati potenciálra kerül.

Ebben az esetben a burkolatra kötött FÖLDELÉSEN keresztül "lebaszarintja" az automatát. Viszont ha hiányzik a földelés, akkor ha nincs szerencséje a használónak, ő fogja leföldelni a cuccost amikor megérinti! Magyarán: jól megbaxxa a 220.

#16-nak:

"A zárlatnak és a rövidzárlatnak nem feltétele a nagy áram."

Nem is a feltétele hanem a következménye, tekintettel arra hogy 220V-ról beszélünk.

Javaslom hogy nézd át újra Ohm törvényét.

#12-nek (kérdezőnek):

Ha a hosszabbítódon több konnektor is van, akkor ha a berendezés testzárlatossá válik, akkor értelemszerűen a hosszabbítód konnektorának föld-kapcsai is rázni fognak.

2019. okt. 10. 18:57
 18/29 anonim ***** válasza:
81%

#17 vagyok:

Ha pedig a testzárlatos cuccal egyazon, földelt elosztóba más is be van dugva, akkor annak a burkolata is rázni fog!

2019. okt. 10. 19:00
 19/29 anonim ***** válasza:
Nyilván, ha nincs feszültség, akkor nem lesz áram sem. Persze, mindent ki lehet csavarni, de akkor elmondhatom, hogy az autóm asznija is zärlatos, mert fémes kötésben van a felnivel. Ja, hogy it nem az az üzemszerű, hogy feszültség van rajta? Az más....
2019. okt. 11. 12:16
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

#17, #19-nek:

Te most mégis miről beszélsz?

Lefordítanád nekem a fizika nyelvére? (nem fog menni)

2019. okt. 11. 13:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!