Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogy lehet meggyőződni arról,...

MrPifta kérdése:

Hogy lehet meggyőződni arról, egy kábelben van-e víz?

Figyelt kérdés

A gép, berendezés változó időközönként megáll, többnyire indítás után azonnal, de néha később, nem állandó időközönként, hibajelzés nélkül. Néhány 230V-os, tápellátást biztosító kábel, néhány pedig 24V-os, jelzéseket szállító kábel.

Feltételezés szerint az egyik kábelben víz lehet. Kismegszakítót nem ver le. Hogyan tudom megállapítani, hogy egy kábel belsejében van-e víz, e miatt összeér valami?

2019. okt. 3. 17:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Víz??

Azért jó dolog, hogy a szellemi fogyatékosok is az internet teljes jogú polgárai, ez szerintem a XX. századi polgári mozgalmak egyik nagy érdeme.

2019. okt. 3. 18:28
 2/12 A kérdező kommentje:
nem láttál még olyat, hogy befolyik vagy bepárásodik? Inkább hasznos választ írj.
2019. okt. 3. 18:53
 3/12 anonim ***** válasza:
ööö... villamosmérnök vagyok. A kábelbe nem folyik be a víz.
2019. okt. 3. 19:05
 4/12 A kérdező kommentje:

Szigetelés sérülésnél elképzelhető.

Akkor tegyük fel, hogy bármilyen sérülés miatt rossz a kábel, néha érintkezik valami, néha nem. Hogy tudom megállapítani, kimérni?

2019. okt. 3. 19:09
 5/12 anonim ***** válasza:
A legfontosabb, hogy semmiképpen se írd meg, hogy mi az "a gép"!!
2019. okt. 3. 19:11
 6/12 A kérdező kommentje:
Ha azt mondom, mozgólépcső, vagy azt hogy extruder, az segít? Ugye hogy nem.
2019. okt. 3. 19:36
 7/12 anonim ***** válasza:
akkor titokzatoskodj és további sok sikert
2019. okt. 3. 19:55
 8/12 Szirty ***** válasza:
100%

500V-os szigetelésvizsgáló a legjobb elérhető eszköz arra hogy a vizet lebuktassa.

Ehhez ki kell kötni a vizsgálandó kábel mindkét végét a berendezésből és úgy kell a mérést elvégezni.

2019. okt. 3. 20:13
 9/12 A kérdező kommentje:
végre 1 hasznos válasz, köszi
2019. okt. 3. 20:14
 10/12 anonim ***** válasza:

Energiaszállító vezetékbe (pl 230V~) nem tud csak a réz-sodratba bemenni a víz, máshol nincs hely számára. Problémát se okozhat hiszen a szigetelések folytonosak és még a sós víz se vezeti annyira az áramot hogy rövidzárat okozzon.

A csatlakozók szerelését viszont ellenőrizhetnéd, illetve azt hogy a kábelt nem használták-e vontatókötélnek, mert ezek okozhatnak problémát.

2019. okt. 4. 23:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!