Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » USB kábelben van valami + a...

USB kábelben van valami + a kábelen kívül?

Figyelt kérdés

Vettem egy kábelt külföldről (pontosabban rendeltem).

Mikor ezt a kábelt használom a mobilom azt írja, hogy lassú töltő van csatlakoztatva.

Akkor is ezt írja, ha 2A-t bír a töltő.

Ha meg a mobil hordozható töltőjét használom (amit nem a mobil gyártó gyártott) akkor normál töltőnek érzékel még a 100 mA-es kínai gagyi usb átalakítóval is.

2015. márc. 13. 23:59
 1/7 anonim ***** válasza:

Legfeljebb árnyékolás, semmi más. Az olcsó töltőkábelekből néha kispórolnak 1-2 eret, ami az adatátvitelhez kell, de tölteni mindegyikkel ugyanúgy lehet.

Talán a bekötése lehet furcsa, vagy hibás a kábel.

2015. márc. 14. 00:09
 2/7 anonim válasza:
Hehe, és már nem, azért, de usb kábelt miért is kellett külföldről megvenni? :D :D :D Azért jót nevettem ezen a kamu kérdésen is! :D :D :D
2015. márc. 14. 00:12
 3/7 anonim ***** válasza:

"USB kábelben van valami + a kábelen kívül?"

Az USB kábelben 4 ér fut:

* +5V tápfeszültség

* +Adat

* -Adat

* Földelés

"Ha meg a mobil hordozható töltőjét használom (amit nem a mobil gyártó gyártott) akkor normál töltőnek érzékel még a 100 mA-es kínai gagyi usb átalakítóval is."

Nem lehet az, hogy a mobil töltőjének adatvonala egy 200 Ohmos ellenállással söntölve van, ezért enged nagy áramfelvételt - viszont ennél az új kábelnél az adatszál ki van hagyva (így az eszköz nem érzékeli az adapterben levő ellenállást)?

"Dedicated charger mode:

A simple USB charger should incorporate 200 Ohm resistor between D+ and D- wires (sometimes shortcircuit D+ and D- together is enough). The device will then not attempt to transmit or receive data, but can draw up to 1.8A, if the supply can provide it."

Forrás: [link]

2015. márc. 14. 00:54
 4/7 A kérdező kommentje:

Kaptam egy töltő kábelt és nem volt bekötve az adatkábel része.

Csak tölteni lehet vele.

Ezért rendeltem külföldről egyet, de ez meg ugyan olyan.

Csak töltésre jó.

2015. márc. 14. 01:13
 5/7 anonim válasza:
Privát üzenetesnek írnám: Aha. :D Oké. :D :D :D
2015. márc. 14. 02:24
 6/7 anonim ***** válasza:
Akkor menj el egy számtech boltba és ott nem kapsz bóvlit (ne Euronicsba menj, ott a végén rádsózzák a 2500Ft-os aranyozott USB-kábelt).
2015. márc. 16. 20:15
 7/7 anonim válasza:
Ha nem mész számtech boltba, sem a világ végére usb kábelért, hanem csak simán egy mobil szaküzletbe bemész és ott kérsz a telidhez kábelt, jó esetben ki is bírod próbálni is, akkor egyszerűbb lett volna szerintem az életed. Nem tudom milyen márkájú a telefonod, de ha nem vmi noname, és van szakszervize itthon is - a legtöbbnek itthon is van azért -, esetleg még az nyújthat számodra plusz megoldást.
2015. márc. 17. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!