Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Egy zselés és egy savas...

Benyovszky Oszkár kérdése:

Egy zselés és egy savas akkumulátornak mekkora a kimenő árama?

Figyelt kérdés

2019. júl. 29. 16:42
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:
:D) mayer vagyok mi??
2019. júl. 30. 17:18
 22/23 anonim ***** válasza:
61%

# 12

Önmagad hazudtolod meg, hiszen a linken is szerepel: VRLA lehet gél vagy AGM.

Aminek én ellene vagyok, amikor mindenki ész nélkül rávágja, hogy zselés (buta eladók is), holott manapság sokkal gyakoribb az AGM.

"Személygépkocsi" és hasonlók, ilyen érveket én mindig ostobának tartottam.

Érezni kellene a határokat az életszerűség és a butaság között, de akik így érvelnek, azoknak ez magas.

Egyébként meg a jó fórumozók a tudást igyekeznek terjeszteni, nem a hülyeséget. Nyelvtannácik is épp annyira, amennyire kell, mert igényes, precíz emberek.

Ebben nincs semmi kivetnivaló.

# 17 "Formázni (teljesen lemeríteni és csutkára feltölteni) csak a Ni-Cd, Ni-Mh akkukat kell."

Azokat sem szabad teljesen lemeríteni, csak cellánként kb. 0,9 V-ig.

Li-ion akkut 2,5 V-ig szabad meríteni, de ezen a szinten a védelem is lekapcsol, amelyiken van.

Mobiltelefon akkuja védett, a felhasználó nem tudja teljesen lemeríteni, hacsak nem tölti fel egy évig, sőt tovább is bírhatja.

# 13

12 V-os akkunál van a standard 14,4 V érték.

6 V-osnál nyilván a fele: 7,2 V

De meg kell nézni az adatlapot, illetve magára az akkura is rá szokták írni. Ezeknél lehet pár tizeddel több is, viszont azt nem kötelező kihasználni, így kíméled elvileg. Ha fontos, hogy sok töltést tároljon, akkor lehet a megadott max. értékre tölteni.

A végfeszültség elérése után, a CV-szakaszban addig kell a feszültséget rajta tartani, míg az akku által felvett áram legalább tizedrészére esik vissza. Tehát indulunk mondjuk C/10 árammal, végül annak is a tizede alá kell visszaesni.

Lényeges, hiába éri el az akku a végfeszültséget, akkor még nincs telítve teljesen, de ez ugyanígy működik a Li-ion akkuknál is. Csak ott 1C a standard indulóérték és annak tizede alá kell esni, akkor van tele.

2019. júl. 30. 20:15
 23/23 anonim ***** válasza:

Kimenő áramot kérdeztél, tehát valószínűleg terhelhetőséget, ami inkább a kapacitásra vonatkozik,

De úgy láttam, hogy feszültségre és töltésre kaptál válaszokat? Ez hasznos volt?

Vagy a legnagyobb áram érdekelt volna? A belső ellenállás viszonyai?

Hogy melyik akku a jobb?

2019. aug. 2. 14:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!