Egy zselés és egy savas akkumulátornak mekkora a kimenő árama?
A komolytalanabb embereknek (#10, ha nem ismernél magadra) meg az a jellemzője, hogy nyelvtannáciskodva okoskodnak.
Mindenki tudja hogy a zselés akku is savas, mégis mindenki zseléakkunak mondja, csak pár idióta nem. Te bizonyára a személygépkocsiddal közlekedsz a munkáltatód telephelyére, és nem csak egyszerűen beautózol a melóba, mint mindenki más.
De akkor tessék, a VRLA tükörfordítása biztos tetszik: szeleppel szabályozott ólom-sav akkumulátor. De tényleg nevezik még zseléakkunak is.
Köszi a válaszokat, még egyszer kétszer át kell olvasnom, hogy jobban rögzüljön. Mindenkit linkelek.
Még valami: hogy érdemes egy ilyen zselés akkut feltölteni? Úgy mint a litiumot?: Nullára lemeríted a gyári töltést, majd ráteszed minimum 10 órahosszára a töltőre?
És még egy valami: Ha a két pólus rövidre záródna huzamosabb időre, az okozhat tűzveszélyt, egyáltalán mivel jár.
UI: most vettem egy 6V-os zseléset, azt mondta az eladó hogy 7,2V-nál ne töltsem nagyobb feszültséggel. A miminum gondolom 6V.
"azt mondta az eladó hogy 7,2 V-nál ne töltsem nagyobb feszültséggel"
Itt meg azt írták (én), hogy cellánként 2,4 V-nál állnak meg praktikus okokból. :D
Hát amennyi kiadja a névleges kapocsfeszültséget.
6V-osban szerintem 3 cella van. :)
"És most honnan lehet tudni hogy hány cella van benne? Érted!?"
Az igen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!