Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Normális, hogy ilyen vagyok?

Normális, hogy ilyen vagyok?

Figyelt kérdés
Az a baj, hogy nagyon igazságtalan ez a világ. Rossz, hogy sokaknak nincs elég pénze, rossz, hogy sokan éheznek, illetve meghalnak betegségben. Kiskorom óta arra vágyok, hogy nyerjek a lottón sok-sok pénzt. Nem azért, hogy millerkedjek vele, egyszerűen csak szeretnék adományozni, a koldusnak pénzt adni, vagy esetleg több mindent. Nyilván vannak olyanok, akik azért kerültek utcára, mert nem akarnak dolgozni. Nos, őket is megértem, de mindenkinek joga van boldognak lenni, annak ellenére is, hogy magának köszönheti a jelenlegi helyzetét. Nagyon sok depressziós ember él a világon, és így nem is akarok már boldog lenni. Felesleges sokszor felkelnem úgy reggel, hogy nem tudok segíteni másokon. Múltkor pl egy kislány akart jelmezt venni jó drágán. Anyukája meg rászólt, hogy az bizony elég drága szett, így nem lett megvéve. Ha lett volna a zsebemben sok pénz, úgy megvettem volna neki... Hadd örüljenek, ehelyett csak elsétáltam mellettük, de ez nem én vagyok. Szeretem, amikor valaki elejt valamit az utcán, mert akkor fel tudom neki venni és odaadni. Ilyenkor mosolyognak rám az emberek, és olyan jó érzés, hogy tudtam segíteni valakinek. Az a baj, hogy olyan megfelelési kényszer is van bennem, hogy pl akivel interneten beszélgetek, és mondjuk nem egy jó pasi, és nagyon magányos, akkor is elhívom magamhoz beszélgetni, és ilyenkor túl sokat is megengedek nekik, de csak mert imádom amikor valakit jó kedvre derítek. Mi bajom van? :D
2019. júl. 8. 00:20
 1/7 A kérdező kommentje:
17L, lemaradt.
2019. júl. 8. 00:22
 2/7 anonim válasza:
94%
Szerintem ez nem probléma,nem is normális,mivel azon kevesek közé tartozol akiknek ilyen nagy érzelmi intelligenciájuk és lelkiismeretük van. Nagyon segítőkésznek tűnsz az írásod alapján,biztos vagyok benne,hogy valamilyen módon ezt visszafogod kapni valakitől,akár többszörösen is:D Valamilyen szinten tudok azonosulni az érzelmeiddel,hisz én is többnyire hasonlóan gondolkodom. Igazad van,az élet nagyon sokszor rossz, de nagyon sokszor jó is,szerintem valahol ez ki van egyensúlyozva:D 16/F
2019. júl. 8. 01:27
 3/7 anonim ***** válasza:
65%

tévedsz sajnos!

látszik a világból elég keveset tapasztaltál és keveset tudsz

sajnos ez nem így megy

ha az ember nem dolgozik meg valamiért azt általában nem is nagyon becsülik

lásd azt a sok elkényeztetett gyereket akiknek mindent megvesznek a szülők és sorra teszik tönkre, vagy nagy pofával követelőznek

ha a kislánynak megveszed a drága ruhát lehet sokkal többet ártasz, mint segítesz, mert elrontod a benne kialakuló képet arról, hogy mi az a határ amit meg kell húzni, mit tehet meg, miért kell megdolgozni...

a pénz csak egy eszköz ami kiváltja a cserekereskedelemnek azt a részét, hogy a hátadon cipelve vidd a portékádat és próbálj cserélgetni

segíteni szeretnél valójában, vagy ártani? felméred a tetteid súlyát?

2019. júl. 8. 10:57
 4/7 anonim ***** válasza:

Szánalombol huzni egy fiu agyat nem tul pozitiv dolog... :D

Mit jelent hogy tul sokat engedsz meg nekik?

Ilyen a vilag, szerencsere nem kell az osszes problemajat magadra venned

2019. júl. 9. 11:05
 5/7 anonim ***** válasza:
Ne félj. Elmúlik, mikor rájössz, hogy ha segítesz valakinek, akkor csak kihasználnak. Én is kb. ilyen voltam 8. osztály végéig, aztán szembe jött velem az élet. 18/L
2019. júl. 11. 16:24
 6/7 A kérdező kommentje:
Sokan használtak már ki, csak létezik a bosszú is, amit szintén bevetek, ha valaki átver... ;)
2019. júl. 11. 16:30
 7/7 anonim ***** válasza:
Én is szívesen kihasználnálak. :D ;)
2019. aug. 22. 14:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!