Leiyla kérdése:
Egész életemben féltem a változásoktól még ha az a javamat szolgálta is. Hogyan győzhetném le az ezirányú félelmeimet?
Figyelt kérdés
2019. ápr. 29. 08:42
1/3 anonim válasza:
A komfortzónád tágításával. Ismerős a helyzet, édesanyám ilyen. Próbálj minél több "nemszeretem" dolgot csinálni, de csak apró lépésekben. Pl anyukám félt elmenni ugatós kutyák mellett, mert eldöntötte hogy utálja őket. Utált fizetni a kasszánál, fizessek én. Annyira beszűkült a kis világa, hogy inkább évekig tette tönkre az egészségét egy xar munkahelyen, mint hogy lépjen onnan. Sok apró dologra ráveszem amit utál vagy fél tőle. Év elején felmondott.
2/3 anonim válasza:
Muszáj tudatosítani magadban, hogy semmi sem állandó. Ez nekem is komoly gondokat okozott. Vágyunk a biztonságra, a változás pedig bizonytalanságot hoz, amiben lehet rossz is.
Azonban ha van már egyfajta belső magabiztosságunk, azaz sok mindennel bírkóztunk már meg, nem félünk annyira a változástól többé, mert nem árthat nekünk. Feltaláljuk magunkat benne.
Van egy keleti mese erről.
Egy királylány arra kért egy bölcset, hogy véssen bele a gyűrűjébe egyetlen szót - ami mértékletességre inti, amikor jól megy a sora, de vígaszt nyújt a bajban is.
A bölcs néhány hét múlva visszaküldte a gyűrűt. A következő állt benne: "Elmúlik"
3/3 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!